Foto: dvorka
Včera som sa rozhodla urobiť rýchlovku z bravčového karé. Môj recept je jednoduchý a jeho výsledok chutný.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z karé som si narezala rezne v tvare tzv. knihy.
-
2
Rezne som jemne rozklepala po oboch stranách aj v strede. Na spodok som uložila čerstvé listy kapucínky a na ňu pár koliesok cibule nakrájanej na tenko. Na plnenie sa môže použiť čokoľvek. Robila som aj s klobásou, alebo s kápiou a cesnakom, horčicou a cibuľou. Mäso nesolím ani nekorením.
-
3
Rezne zavriem, najskôr sklepem okraje a potom zas jemne vyklepem z obidvoch strán.
-
4
Mäso som grilovala 12 minút na elektrickom grile na teplote číslo 6. Na grilovacej panvici som robila po 6 minút z každej strany na asi 3/4-novej teplote. Šťavu ktorá sa vytvorila som odliala do nádobky, aby sa nespiekla. Tou som poliala hotové mäso.
-
5
Hotové mäso je šťavnaté, príjemne mäkké a takto vyzerá v reze. Dali sme si na večeru len s paradajkovým pyré, žltými paradajkami a uhorkami.
Diskusia k receptu