Zelená jarná polievka fotorecept

safran - fotkasafran, 30. marca 2014
Zelená jarná polievka (fotorecept)
Foto: safran

Recept pochádza zo stránky ChilliChilli.sk, takže pre milovníkov pikantností ako stvorená, ale okrem maslovej tekvice a listového špenátu má skutočne tú správnu chuť až po pridaní čerstvých koriandrových listov, čo je chuť "získaná", treba sa na ňu naučiť. Možno inšpirácia pre majiteľov záhrad: koriander sa pestuje rovnako jednoducho ako petržlen. Prispôsobila som si recept na vegetariánsku variantu a pár drobností navyše.

2
porcie
5-10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1 hrsť
1 šálka mokka
1 ks menšia
1 strúčik
1 list
1 list
3-5 ks listov
1-2 PL
 alebo vývar

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do woku (áno, robím polievku vo woku) vlejem olivový olej, keď sa rozhorúči, pridám drobne krájanú cibuľu, ja som dala červenú. Keď je do sklovita, posolím, pridám na kocky nakrájanú maslovú tekvicu a smažím do zlatohneda. Pridám v ruke rozmrvené chilli, čerstvé som nemala. Po chvíli vsypem zelenú šošovicu a nechám tiež obaliť tukom. Zalejem vodou a nechám variť 20minút.

    Zelená jarná polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vhodíme na posledných 10 minút hrsť dobre umytých čerstvých špenátových listov, 5-7 listov medvedieho cesnaku (nahradený strúčik cesnaku), 6-8 lístkov koriandrovej vňate a nejaké si ešte necháme na konečné zdobenie. Pár lístkov ligurčeka, lebo sú ešte maličké.

    Zelená jarná polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred rozmixovaním dochutím soľou a čerstvo drvených čiernym korením. Ak sa vyvarilo veľa tekutiny, dolejem pred mixovaním vodou, čím sa tekutina aj ochladí. Prehrejem, ozdobím už tradične sedmikráskovými kvietkami, sú fakt chutné, pár snietkami listov koriandra a špenátovým listom. Druhý tanier som zdobila kvietkami čerešní. Dobrú chuť!

    Zelená jarná polievka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Mijaita, neviem, kde sa stratil tento môj komentár: žiaľ, bez koriandru táto polievka nemá ten správny šmrnc, takže možno trochu žeruchy? (řeřicha), potočnice (?) alebo mladej pažítky, či kúsok citrónovej trávy? chrenový list (křen), neviem...
Veru @pusta , pravdu píšeš, bola som na ňu zvedavá, ale je fakt vydarená :-) dobrý recept, ďakujem za hviezdičky :-))) @kukulienka71 , naozaj vyvážená chuť, odporúčam. @marianne , ešte som sa nerozbehla :-) ale keď príde špargľa, tam sa vyzúrim :-)
Úžasné. Dnes idem na záhradku a pretože tam mám aj špenát aj sedmokrásky, uvarím si. A tekvicu vyberiem z mrazáku ☺

Pridaj komentár k receptu: