Zelená jarná polievka fotorecept

safran - fotkasafran, 30. marca 2014
Zelená jarná polievka (fotorecept)
Foto: safran

Recept pochádza zo stránky ChilliChilli.sk, takže pre milovníkov pikantností ako stvorená, ale okrem maslovej tekvice a listového špenátu má skutočne tú správnu chuť až Zobraziť celý popisRecept pochádza zo stránky ChilliChilli.sk, takže pre milovníkov pikantností ako stvorená, ale okrem maslovej tekvice a listového špenátu má skutočne tú správnu chuť až po pridaní čerstvých koriandrových listov, čo je chuť "získaná", treba sa na ňu naučiť. Možno inšpirácia pre majiteľov záhrad: koriander sa pestuje rovnako jednoducho ako petržlen. Prispôsobila som si recept na vegetariánsku variantu a pár drobností navyše.

2
porcie
5-10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1 hrsť
1 šálka mokka
1 ks menšia
1 strúčik
1 list
1 list
3-5 ks listov
1-2 PL
 alebo vývar




Postup

  1. 1

    Do woku (áno, robím polievku vo woku) vlejem olivový olej, keď sa rozhorúči, pridám drobne krájanú cibuľu, ja som dala červenú. Keď je do sklovita, posolím, pridám na kocky nakrájanú maslovú tekvicu a smažím do zlatohneda. Pridám v ruke rozmrvené chilli, čerstvé som nemala. Po chvíli vsypem zelenú šošovicu a nechám tiež obaliť tukom. Zalejem vodou a nechám variť 20minút.

    Zelená jarná polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vhodíme na posledných 10 minút hrsť dobre umytých čerstvých špenátových listov, 5-7 listov medvedieho cesnaku (nahradený strúčik cesnaku), 6-8 lístkov koriandrovej vňate a nejaké si ešte necháme na konečné zdobenie. Pár lístkov ligurčeka, lebo sú ešte maličké.

    Zelená jarná polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred rozmixovaním dochutím soľou a čerstvo drvených čiernym korením. Ak sa vyvarilo veľa tekutiny, dolejem pred mixovaním vodou, čím sa tekutina aj ochladí. Prehrejem, ozdobím už tradične sedmikráskovými kvietkami, sú fakt chutné, pár snietkami listov koriandra a špenátovým listom. Druhý tanier som zdobila kvietkami čerešní. Dobrú chuť!

    Zelená jarná polievka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

mijaita
@safran 1 PL tehle polevky by byla moje jista smrt ! Ale bez koriandru je urcite skvela, urcite uvarim!
frezia
Aj ked kremove polievky nemam rada, tuto urobim, aj ked trocha redsiu. My s manzelom milujeme koriander a casto s nim aj varime. @mijaita , kolko ludi, tolko chuti.
safran
neuveriteľné .-) náhoda? práve som kukala recepty od frezie .-)


safran
Mijaita, neviem, kde sa stratil tento môj komentár: žiaľ, bez koriandru táto polievka nemá ten správny šmrnc, takže možno trochu žeruchy? (řeřicha), potočnice (?) alebo mladej pažítky, či kúsok citrónovej trávy? chrenový list (křen), neviem...
marianne
tieto zabincove:-)) ja strasne lubim...@safran uber s plynu,lebo to nestiham povarit...:-) pre mna stvorena,prave ze ten coriander tam bude sediet perfektne
pusta
milá@safi , zase jedna zdravá, chuťovo perfektná polievka od teba :-)
5 hviezdičiek ti patrí :-)
safran
Veru @pusta , pravdu píšeš, bola som na ňu zvedavá, ale je fakt vydarená :-) dobrý recept, ďakujem za hviezdičky :-))) @kukulienka71 , naozaj vyvážená chuť, odporúčam. @marianne , ešte som sa nerozbehla :-) ale keď príde špargľa, tam sa vyzúrim :-)
dvorka
Úžasné. Dnes idem na záhradku a pretože tam mám aj špenát aj sedmokrásky, uvarím si. A tekvicu vyberiem z mrazáku ☺
alenka25
Oj, samé dobré veci v polievke! Stojí to určite za vyskúšanie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia