Krevety vhodné na oslavu

kecemis - fotkakecemis, Calgary, AB, Canada, 11. februára 2013
Krevety vhodné na oslavu
Foto: kecemis

Odchadzam pracovne na niekolko dni na sever a tak sme si pripravili Valentina uz v sobotu. Tieto krevety sa vsak hodia aj k inym prilezitostiam.

2-4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

500 g predvarené s chvostíkom
Omáčka ku krevetám:
1/2 hrnček
2 PL
2 PL
2 KL
1/4 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ja som pouzil predvarene krevety, takze som ich dal len do teplej vody zohriat. Ak pouzijete nepredvarene, tak ich treba uvarit do ruzova. Potom ich dajte osusit na papierovy obrusok, potom ich treba olupat z kruniera tak, ze nechame posledny clanok s chvostom.

  2. 2

    V nadobe si zmiesame kecup, citronovu stavu, worcestersku omacku, chren, s tym opetrne, radsej postupne pridavat podla chute a tak isto opatrne s tabaskom, ale podobnym niecim stiplavim, ak sa rozhodnete s ostiplavit zivot. Potom dobre premiesat a hotovo. Ja som dal omacku do vysokych poharov, dal som pohar do misky, v ktorej bolo tiez par kreviet. Miska sa da pouzit aj na zostatkove chvosty.

    Krevety vhodné na oslavu - obrázok 2

Diskusia k receptu

nonna
BRAVOOOOO! A hlavne sa mi páči, že je to pikoškovo-pikantériové. Takéto štipľavosti znesie habadej. Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko. Posielam čerstvo napadnutý a stále padajúci sniežik do Kanady!
rybarkuchar
Tak toto u nás v Hrone nenachytám. A mrazeným moc nebverím. Takže až niekedy v lete na dovolenke.
jillian
Velmi pekne,,,,Prajem krasneho Valentina !Jilllian ,Calgary,AB
izabella929
viem si predtaviť tú chuť.-)) paráda, jedla som ich na dovolenke pri mori...krása.-)
ariela6
ja som ešte krevety nejedla a vobec mam akesi obavi s morskych prišieriek
kecemis
Ospravedlnujem sa za podakovanie za komentare, ale az dnes som sa dostal k internetu. @jillian dakujem, dakujem , podobne aj Tebe. @ariela6 treba ich vyskusat, urcite nebudes sklamana. @dodo46 @nonna @tempura dakujem. @rybarkuchar ja ich tu tiez moc nenachytam ale aj zmrazene sa daju vychutnat. Ryb tu mame dost a dostat rybarsky listok, alebo povolenie je tiez tu podstatne jedniduchsie. Ides do obchodu a kupis si ho a za pol hodinu mozes ist na rybacku.
marienka44
@Kecemis , ja som to este nejedla. Mozem sa spytat? Tie chvostiky s poslednym clankom sa tiez konzumuju alebo sluzi to na drzanie v ruke?
kecemis
@marienka44 ten chvostik je presne ako hovoris, na drzanie v ruke. Ked ho trosku stlacis tak mesko vyjde uplne lahko z toho chvosta.
dodo46
@marienka44
áno Marienka . Ten chvostík môžeš podržať v ruke a môžeš ho aj
jemne stlačiť , ako ti radí kecemis
kecemis
@hltavec nie som odbornik na tieto veci, ale myslim ze biele vino je fain. Ak ta zaujima ta flas vzadu tak to je prave Slovensko - Madarsky Tokay.