Skvelá pizza

chillinka12 - fotkachillinka12, 6. septembra 2012

táto pizza je veľmi jednoduchá na prípravu a robím ju často lebo každému moc chutí

120 minút
príprava
10 minút
na 260 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
1 lyžica
1 lyžička
1/3
cca 170-200 ml
cca 250 ml
Omáčka:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    vysypeme väčšinu múky asi tak cca 900g, nadrobíme tam 1/3 droždia, dáme cukor a sol, prilievame olej a vodu, neviem presne kolko tam ide vody a oleju, ale tak aby vzniklo vláčne cesto

  2. 2

    cesto rozdelíme na 6 bochníčkov a uložíme si ich nabok na pomúčenú dosku a necháme zakryte kysnúť asi 30 min (akurát čas na nachystanie oblohy na pizzu )

    Skvelá pizza - obrázok 2
  3. 3

    potom každý bochníček vyvaľkáme (alebo len rukami natiahneme a vytvarujeme vyvýšené okraje) do guľata a prenesieme na vymastený plech

  4. 4

    zapneme si rúru na čo najvyššiu teplotu, to je asi okolo 260 stupňov, z pretlaku, troch kečupu, pizza korenia, čierneho korenia a trochu sušeného cesnaku(ten nemusí byt) vymiešame omáčku

  5. 5

    pizzu potreme omáčkou

    Skvelá pizza - obrázok 5
  6. 6

    naukladáme šunku, slaninu, klobásu, šampióny, olivy, kukuricu, papriku, paradajku.... alebo čokolvek na čo máte chuť a na to syr

    Skvelá pizza - obrázok 6
  7. 7

    dáme piecť, peče sa asi 5-10 min záleží od toho ako je rozpálená rúra

    Skvelá pizza - obrázok 7
  8. 8

    po vytiahnutí potrieme kraje cesnakom (cesnak nastrúhame na jemno alebo roztlačíme, dáme sol, vodu a rozmiešame , potom dáme trochu oleja) a nakrájame

    Skvelá pizza - obrázok 8
  9. 9

    u nás je 6 pizzí asi tak pre 8ludí (záleží od toho kto je ako hladný :D ) ak by sa vám zdalo 6 pizzí naraz veľa tak si bochníky zabalte do fólie a dajte do mrazáku a ked ich vytiahnete a rozmrazia sa len vyvalkáte a pokračujete :)

    Skvelá pizza - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Pizza, Talianska kuchyňa, Obed, Slané chuťovky, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

domci4
:) super receptík :) tuším aj ja začnem cesto mraziť
mamatata2
Dobrý nápad s tým mrazením, 1/3 droždia ozaj stačí na kilo múky?
sneica
pizzu aj keby som piekla denne tak mojho syna neomrzi...vyzera lakavo...
jajula
perfektny recept,to cesto nema chybu,ja som ho dala do chladnicky a zakazdym sme si urobili cerstvu pizzu,uz nikdy nebudeme objednavat toto je naj pizza co sme kedy jedli,malinko som vylepsila omacku dala som roztlaceny cesnak a chilly mnam:-D