Foto: chillinka12
táto pizza je veľmi jednoduchá na prípravu a robím ju často lebo každému moc chutí
príprava
na 260 °C
Postup
-
1
vysypeme väčšinu múky asi tak cca 900g, nadrobíme tam 1/3 droždia, dáme cukor a sol, prilievame olej a vodu, neviem presne kolko tam ide vody a oleju, ale tak aby vzniklo vláčne cesto
- 2
cesto rozdelíme na 6 bochníčkov a uložíme si ich nabok na pomúčenú dosku a necháme zakryte kysnúť asi 30 min (akurát čas na nachystanie oblohy na pizzu )
- 3
potom každý bochníček vyvaľkáme (alebo len rukami natiahneme a vytvarujeme vyvýšené okraje) do guľata a prenesieme na vymastený plech
- 4
zapneme si rúru na čo najvyššiu teplotu, to je asi okolo 260 stupňov, z pretlaku, troch kečupu, pizza korenia, čierneho korenia a trochu sušeného cesnaku(ten nemusí byt) vymiešame omáčku
- 5
pizzu potreme omáčkou
- 6
naukladáme šunku, slaninu, klobásu, šampióny, olivy, kukuricu, papriku, paradajku.... alebo čokolvek na čo máte chuť a na to syr
- 7
dáme piecť, peče sa asi 5-10 min záleží od toho ako je rozpálená rúra
- 8
po vytiahnutí potrieme kraje cesnakom (cesnak nastrúhame na jemno alebo roztlačíme, dáme sol, vodu a rozmiešame , potom dáme trochu oleja) a nakrájame
- 9
u nás je 6 pizzí asi tak pre 8ludí (záleží od toho kto je ako hladný :D ) ak by sa vám zdalo 6 pizzí naraz veľa tak si bochníky zabalte do fólie a dajte do mrazáku a ked ich vytiahnete a rozmrazia sa len vyvalkáte a pokračujete :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu