táto pizza je veľmi jednoduchá na prípravu a robím ju často lebo každému moc chutí
príprava
na 260 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
vysypeme väčšinu múky asi tak cca 900g, nadrobíme tam 1/3 droždia, dáme cukor a sol, prilievame olej a vodu, neviem presne kolko tam ide vody a oleju, ale tak aby vzniklo vláčne cesto
- 2
 cesto rozdelíme na 6 bochníčkov a uložíme si ich nabok na pomúčenú dosku a necháme zakryte kysnúť asi 30 min (akurát čas na nachystanie oblohy na pizzu )
                                                    - 3
 potom každý bochníček vyvaľkáme (alebo len rukami natiahneme a vytvarujeme vyvýšené okraje) do guľata a prenesieme na vymastený plech
- 4
 zapneme si rúru na čo najvyššiu teplotu, to je asi okolo 260 stupňov, z pretlaku, troch kečupu, pizza korenia, čierneho korenia a trochu sušeného cesnaku(ten nemusí byt) vymiešame omáčku
- 5
 pizzu potreme omáčkou
                                                    - 6
 naukladáme šunku, slaninu, klobásu, šampióny, olivy, kukuricu, papriku, paradajku.... alebo čokolvek na čo máte chuť a na to syr
                                                    - 7
 dáme piecť, peče sa asi 5-10 min záleží od toho ako je rozpálená rúra
                                                    - 8
 po vytiahnutí potrieme kraje cesnakom (cesnak nastrúhame na jemno alebo roztlačíme, dáme sol, vodu a rozmiešame , potom dáme trochu oleja) a nakrájame
                                                    - 9
 u nás je 6 pizzí asi tak pre 8ludí (záleží od toho kto je ako hladný :D ) ak by sa vám zdalo 6 pizzí naraz veľa tak si bochníky zabalte do fólie a dajte do mrazáku a ked ich vytiahnete a rozmrazia sa len vyvalkáte a pokračujete :)
                                                    
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu