Baranie stehno na víne a zelenine

Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 21. decembra 2014
Baranie stehno na víne a zelenine
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
100 g
200 g
100 g
100 g
100 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Baranie stehno orežeme od loja a osolíme. Zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Pridáme rozmarín, víno, všetko premiešame a dáme na pekáč.

  2. 2

    Nasolené mäso potrieme olejom, položíme na zeleninovú zmes a prikryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 160 °C domäkka. Občas podlejeme vodou.

Diskusia k receptu

dogagador
Vdaka za super recept, mame radi jahnacinu, mozeme vyskusat dalsiu dobrotku
evanaaa
Nie je trochu suché - chýba mi šťava, či také to má byť?