Nakladaná baranina

Marek Pethő
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 1. septembra 2013
Nakladaná baranina
Foto: Robert Hüttner
4-6
porcie
45 minút
príprava
45-60 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg
1,5 kg
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Baranie mäso potrieme zmesou cesnaku, soli, majoránu a korenia. Na dno kameninového súdka položíme vrstvu kapusty, potom baranie mäso a znova kapustu.

  2. 2

    Po troch dňoch baraninu vyberieme, dáme na vymastený plech a pečieme pri 180°C asi 90 minút.

  3. 3

    Desať minút pred dokončením pridáme kapustu, tymian, badián a dopečieme. Podávame s chlebom a domácim chrenom.

Diskusia k receptu

perla61
Baraninu mám v mrazničke,no neviem si celkom dobre predstaviť ako to bude po troch dňoch "voňať", ale kedže to radí šéfkuchár,tak skúsim. Dúfam,že naše barani mali tak isto dobré mäsko ako tie z ktorých varí pán šefuchár. Určite napíšem reakcie mojej rodinnej 11-ky.
perla61
Pardon, zabudla som napísať, že mám aj ten kameninový súdok. Tak uvidím.
1x sitina
bimka
aj ja idem skúsiť, a bola som aj kupovať kapustu, ale až v obchode som si uvedomila, že ide o KYSLÚ kapustu.... verím, že tá pohltí všetky pachy baraniny.... to MUSÍ byť fajn...ďakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia