Krvavá baba fotorecept

jurajko06 - bez fotkyjurajko06, 24. februára 2013
Krvavá baba (fotorecept)
Foto: jurajko06

Toto je recept , ktorý poznám z detstva . Robieval ho starý otec . Mojim to chutí , ale dá sa robiť , len Zobraziť celý popisToto je recept , ktorý poznám z detstva . Robieval ho starý otec . Mojim to chutí , ale dá sa robiť , len pár krát v roku , hlavne keď sú zabíjačky .

6
porcií
75 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg
2 ks
cca 700 g
2 ks
10-12 strúčikov
1 ČL
 na hrot noža
2 ČL
2,5 dcl (alebo kačacia)
 na potretie plechu
200 g




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky buď postrúhame , alebo rozmiksujeme na mixéry . K zemiakom v mixéri pridáme aj jednu cibuľu a všetok cesnak .

    Krvavá baba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici si opečieme slaninku aj z cibuľkou . Keď je cibuľka opražená do sklovita pridáme kačaciu alebo husaciu krv /ak sa nedá zohnať môžme pridať bravčovú krv/ ,posolíme a na slabom plameni ju pražíme cca 5 min .

    Krvavá baba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozmiksované zemiaky aj cibuľou a cesnakom prelejeme do vhodnej misky , postupne miešame, pridávame koreniny vajcia a múku . Musí nám vzniknúť tuhšia vláčna masa , ku ktorej pridáme orestovanú kačaciu krv s slaninkou a cibuľkou . Masu osolíme podľa chuti .

    Krvavá baba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech natrieme masťou a pomúčime ho hladkou múkou , aby sa nám baba neprilepila . Dáme piecť na 180 stupňou cca 45 minút . Baba je upečená až vtedy keď sa nám cesto nelepí na vidličku keď do nej pichneme . Dobrú chuť .

    Krvavá baba (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

gordonko
zajmavý recept no krve nemám ....ked ju nedarujem tak mi ju nekto pije ..... ukladám
aankaa
môže to byť fajnota.....a možno by sa dala namiesto krvi použiť pečeň,pomletá......to mi poradila kamoška,ked som chcela jaterničky a tiež som nemala krv,teda okrem svojej.....-)))
sracz
Nádherný koncert chutí i vôní! A naviac, teda aspoň pre mňa, návrat o viac ako 1/2 storočie späť!!! Restovanú krv mám ešte radšej ako pečeň! Je totiž sladšia!!!
slavka11
kedysi bolo dostat v obchode kracacia a husacia krv v plechovkach. Vyrabali to v CR ale uz par rokov po nich ani chyru ani slychu a to je skoda bola to velmi velmi chutna lahodka
evicka63
@gordonko ale aj ostatní = treba si zájsť do mäsiarne - kde predávajú mäso zo svojej porážky a nemal by to byť problém ......
a ináč faj receptík... mňam.... :)
evicka63
podobný odkaz aj pre @slavka11 - ale v konzerve bola tá krv sterilizovaná a od mäsiara ju máš čerstvu.... :)
valeri
Mňááám, keď maminka rezala kačky a husi, alebo zo zabíjačky tak sme krv tiež pripravovali so zemiakmi, aj tak ako Ty, deti to volali "krvavé zemiaky" a mali to veľmi radi, dakedy husaciu a kačaciu krv predávali aj v konzervách, myslím česká a maďarská výroba to bola, ale dnes po takýchto veciach ani chýru ani slychu :-))
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
To bola voľakedy mňamka.
jurajko06
áno chutí to nenormálne dobre , keď sa zišla celá rodina tak starý otec spravil krvavú babu , chlapi si k tomu spravili hriaté pekne na karameli aj s oškvarkami , na tie časy sa nedá zabudnúť bolo to akési iné ,,,, lepšie
daylon
úplný grc, človek opäť svojimi činmi a zvrátenými chuťami dokazuje, kam na hodnotový rebríček v prírode patrí. na samé dno.
1x amia
mariamka
ste si to mohli odpustit pani @daylon ochutnali ste to vobec niekedy? predpokladam ze nie, na dvoroch sa bezne husacia, kacacia krv zachytavala na nakrajany chlieb a potom oprazila na cibulke, bola to dobrota, dnes by mi to asi deti nezjedli , stravovacie navyky sa menia, ale nikdy nekritizujem nieco co nemam overene @Jurajko06 mate moje sympatie :)
mstepo
spomienka na starkého :) už mi tu chýba len starkina Viedenská štrúdľa - jablko/mak kombinácia - a asi ju aj čoskoro pridám
5 hviezdičiek
a aj ju ta Maja jedla ?
jurajko06
Áno mstepo jedla ju , a celkom jej chutila . Spomínam si aj ja na štrúdlu od starkej , aj na to z akou nervozitou ju ťahala , ale to krehučké cesto , keď sa ti odlomilo v ústach a ten skaramelizovaný spodok... Pravdu vravíš na to sa nedá zabudnúť.
jozka2
voci gustu ziaden disputant,ale ta baba musela byt sama dobrota,tak ako aj jaternicky,ci polievka.polievku m pobcas jedavam u znamych.Ma biznis s ktorym casto chodi na farmy a tam kupuje kacice a potom doma babka/vyucena kucharka v Polsku/robi chutnu polievku z krvi.5




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia