Foto: jurajko06
Toto je recept , ktorý poznám z detstva . Robieval ho starý otec . Mojim to chutí , ale dá sa robiť , len Zobraziť celý popisToto je recept , ktorý poznám z detstva . Robieval ho starý otec . Mojim to chutí , ale dá sa robiť , len pár krát v roku , hlavne keď sú zabíjačky .
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1,5 kg |
|
2 ks |
|
cca 700 g |
|
2 ks |
|
10-12 strúčikov |
|
1 ČL |
|
na hrot noža |
|
2 ČL |
|
2,5 dcl (alebo kačacia) |
|
na potretie plechu |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Očistené zemiaky buď postrúhame , alebo rozmiksujeme na mixéry . K zemiakom v mixéri pridáme aj jednu cibuľu a všetok cesnak .
-
2
Na panvici si opečieme slaninku aj z cibuľkou . Keď je cibuľka opražená do sklovita pridáme kačaciu alebo husaciu krv /ak sa nedá zohnať môžme pridať bravčovú krv/ ,posolíme a na slabom plameni ju pražíme cca 5 min .
-
3
Rozmiksované zemiaky aj cibuľou a cesnakom prelejeme do vhodnej misky , postupne miešame, pridávame koreniny vajcia a múku . Musí nám vzniknúť tuhšia vláčna masa , ku ktorej pridáme orestovanú kačaciu krv s slaninkou a cibuľkou . Masu osolíme podľa chuti .
-
4
Plech natrieme masťou a pomúčime ho hladkou múkou , aby sa nám baba neprilepila . Dáme piecť na 180 stupňou cca 45 minút . Baba je upečená až vtedy keď sa nám cesto nelepí na vidličku keď do nej pichneme . Dobrú chuť .
a ináč faj receptík... mňam.... :)
5 hviezdičiek
a aj ju ta Maja jedla ?