Foto: zuzanka1367
Nápad na obed je kombinácia karfiolovového šalátu od @kecemis a receptu na stránke inkitchenopen, ktorý bol pôvodne na krkovičku, ja som použila morčacie prsia.
príprava
Postup
-
1
Morčacie rezne naklepeme a posypeme mletým korení a majoránkou. Maslo rozpustíme, prilejeme čierne pivo a teplým zalejeme pripravené mäso.
-
2
Rascu rozdrvíme, zázvor nastrúhame, pridáme k mäsu, dobre premiešame a necháme cez noc marinovať. Ráno necháme zatuhnuté maslo v teple povoliť. Rezne som pred vložením do rúry osolila.
-
3
Mäso vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme za občasného polievania do ružova. Šťava sa pečením zredukuje, rezne majú výrazne maslovú chuť, chuťové stopy po pive som nezaznamenala :) Spravila som ku ním karfiolový šalát od @kecemis , ktorý touto cestou chválim, je chuťove výborný.
chytila som sa na tvoje tvrdenie..že chuť piva necítiš..bo ja som pred časom urobila mäso na čiernom pive a muž nedoporučil opakovať..
toto ma oslovilo..mäžem takto..??ak vynechám pivo-zmením chuť veľmi..??zas sa blbo pýtam čo už..buď so mnou trpezlivá..:-)