Plnené slané palacinky

ivkagal - bez fotkyivkagal, 10. júla 2011
Plnené slané palacinky
Foto: ivkagal
8-10
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
 z pol litra mlieka menej cukru.
Plnka:
125 gr
2 PL
1
1
 ,vegeta
 čerstvá alebo mrazená
  mrazená alebo v konzerve




Postup

  1. 1

    Urobíme si palacinkové cesto a upečieme palacinky,stredne hrubé.

  2. 2

    Maslo rozpustíme a opražíme naňom múku,necháme mierne vychladnúť a pridáme smotany,mierne osolíme,ja som dala aj troška vegety.

  3. 3

    Palacinky natriem, touto plnkou na ňu uložíme: šunku,syr a kôpku zeleniny,alebo len kukuricu,podľa chuti.Palacinky zrolujeme a nechame chvilu postať.

  4. 4

    Naplnené obalíme v trojobale a vypražíme do zlatista.Podávame so zemiak.kašou a vhodnou prílohou.

Diskusia k receptu

bozulka
Zaujímavý nápad...Trošku pracný ale asi stojí zato.
hubarka35
no pekná obmena na slano.....keby mi ich mal kto spravit tie palacinky,nie žeby som nevedela,to nie je moja parketa palacinky a lokše,rada ich jem no nerada robim.....mame som musela pomáhat piect aj na štyroch plotnách,či panviciach.....a kamošky behali po vonku a ja piekla.....
alena45
vyprážané palacinky robím plnené nivou a brokolicou. Lahôdka aj na studeno. Hubarka, zakiaľ sladkých palaciniek zje každý na tanieri najmenehj štyri kusy, slané vyprážané - sotva dva. Je to rýchlejšie ako sa zdá. Znesú prílohu ako zemiakovú, tak aj zeleninovú, takže 8 kúskov pre štvorčlennú rodinu je dosť.
monnikk
taketo palancinky doma milujeme....ja ich plnim sunkou, paradajkami a syrom rozmiesanym so slahackovou smotanou....recept mam z knihy recepty zo zivota 1 a tam sa volaju palacinky pre labuznikov a keby som ich spravila hoci aj 50 tak urcite byziadna nezostala :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia