Foto: olinecka
Dnes u nás takýto výborny obed,veď slovenské halušky sú všade obľubené.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky postrúhame do väčšej misy ,pridáme soľ 1/2ML nakoniec múku podľa potreby,ktorú vmiešame a urobíme vlačné cesto.
- 2
Do väčšieho hrnca ,dáme zovrieť vodu pridáme trochu soli,zemiaky konce ,ktoré nám zostali zo struhania povaríme ,aby boli mäkke.
- 3
Do vriacej vody nahádžeme halušky cez haluškar alebo lyžičkou z loparika .Necháme povariť a nakoniec ich scedime a premyjeme vo vlažnej vode.Bryndzu si dáme na tanier a premiešame v troške mlieka na hustu zmes.Slaninu nakrajáme na kocky a popražime do zlatista.
- 4
Nakoniec hotové halušky zmiešame s bryndzou osolíme podľa seba na vrch dáme kyslu smotanu polejeme slaninkou a ozdobíme pažitkou alebo vňaťou cibuľky.Dobrú chuť!!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/bryndzove-halusky-po-gazdovsky/...
Ktoré z nich sú gazdovskejšie? Ja by som tipoval tie z pred niečo vyše roka.
PREPUSTIŤ, NIE POPRAVIŤ!
PREPUSTIŤ NIE, POPRAVIŤ!
Prajem všetkým krásny deň, s čiarkami tam, kde patria a úsmev na perách, lebo ten tam patrí bezpochyby :-)