Gazdovské bryndzové halušky

olinecka - fotkaolinecka, 21. augusta 2015
Gazdovské bryndzové halušky
Foto: olinecka

Dnes u nás takýto výborny obed,veď slovenské halušky sú všade obľubené.

40 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 - 6 ks
podľa potreby
na dochutenie




Postup

  1. 1

    Zemiaky postrúhame do väčšej misy ,pridáme soľ 1/2ML nakoniec múku podľa potreby,ktorú vmiešame a urobíme vlačné cesto.

  2. 2

    Do väčšieho hrnca ,dáme zovrieť vodu pridáme trochu soli,zemiaky konce ,ktoré nám zostali zo struhania povaríme ,aby boli mäkke.

  3. 3

    Do vriacej vody nahádžeme halušky cez haluškar alebo lyžičkou z loparika .Necháme povariť a nakoniec ich scedime a premyjeme vo vlažnej vode.Bryndzu si dáme na tanier a premiešame v troške mlieka na hustu zmes.Slaninu nakrajáme na kocky a popražime do zlatista.

  4. 4

    Nakoniec hotové halušky zmiešame s bryndzou osolíme podľa seba na vrch dáme kyslu smotanu polejeme slaninkou a ozdobíme pažitkou alebo vňaťou cibuľky.Dobrú chuť!!!!

Diskusia k receptu

kukulienka71
@olinecka , robíš riadne chute:-) robím už bez oplachovania halušiek a len so samotnou bryndzou skús niekedy, mokré práve uvarené halušky ju rozriedia dosť. Sitkom ich vyberám priamo do kastróla s vyškvarenou slaninkou a hneď zamiešam bryndzu. Manna nebeská;-)
izabella929
tiež sme mali halušky , ale s letnou kapustou na karameli..halušky môžeme vždy.-) dobrý obed si navarila..-)
aroooo
ja postrúhané zemiaky zalejem asi 1-1,5 dcl vriacou vodou pripravenou na ich varenie- vraj aby staršie zemiaky nezhnedli a halušky neboli tmavé, potom múka.... ako ty, tiež nepreplachujem, vyberám horúce rovno do misy, v ktorej som trochu vareškou rozpučila bryndzu, teplom bryndza popustí, premiešam, pridám kys.smotanu, trochu masti z vyškvarenej slaniny, premiešam a na tanieri ozdobím opraženou chrumkajúcou slaninkou, k tomu kys. mlieko.....
bembo
zajtra si ich rozkázal náš synčok.bryndzovie haluške patria v našej rodine medzi obľúbenie.robím ich presne ako Ty,len neriedim bryndzu.tú dám na dno misy,kde budú haluške,a na ňu vykydnem horúce haluške bez oplachovania.na ne dám čerstvo vyškvarenú slaninku aj s tou vyškvarenou masťou,premiešam,a nakladiem na taniere,ktoré sú behom pár minút prázdne.také jednoduché,lacné a tak veľmo chutnô slovenskô jedlo.dobrú chuť
marta23
Prečo si má yogicek vybrať pekný víkend? Na tomto príklade je dobre vidieť, čo vynechaná čiarka vo vete urobí. Vraj si má yogicek vybrať pekný víkend. Bolo to asi myslené tak, že si má yogicek z tých dvoch rovnakých receptov pridaných s odstupom asi 10 mesiacov.Prečo pridávate dva rovnaké recepty ? Ja to cítim ako podraz na všetkých z Varechy.
junior
tato ťapa mi pripomina moju prof. Slovenčiny..... nikto ju nemal rád a ona asi mala z troho radosť... ťapa to bola
katka78
@marta23 , môj najobľúbenejší bývalý kolega mal na čiarky vo vete jeden krásny príklad, kde tá čiarka bola doslova otázkou života a smrti:
PREPUSTIŤ, NIE POPRAVIŤ!
PREPUSTIŤ NIE, POPRAVIŤ!

Prajem všetkým krásny deň, s čiarkami tam, kde patria a úsmev na perách, lebo ten tam patrí bezpochyby :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia