Foto: methi
Aloo chole. Moja inspiracia: http://food.sify.com/vegrecipes/Aloo_chole-321402
Suroviny
2 hrste |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
2 ks |
|
1/3 čl |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
1 čl, plochá |
|
|
|
1/2 pl |
|
|
|
Na pastu: | |
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
1 čl |
|
1 pl |
|
Postup
-
1
Cícer si na noc namočíme. Ráno vodu scedíme a vymeníme za novú. Dáme ho do tlakového hrnca, pridáme bobkový list a varíme asi 15-20 minút od natlakovania.
-
2
Zemiak uvaríme v šupke, ošúpeme a roztlačíme vidličkou.
-
3
Do mixéra dáme paradajky, cesnak, zázvor a kešu orechy a rozmixujeme na pastu.
-
4
V hlbšej panvici (woku, kadhai) zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme dohnedkava.
-
5
Potom pridáme paradajkovú pastu, ktorú sme si vopred pripravili. Pridáme tiež soľ, mletú kurkumu, koriander, čili korenie a garam masala.
-
6
Premiešame a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme asi 10 minút. Občas premiešame.
-
7
Potom pridáme uvarený cícer, roztlačený zemiak a zasa premiešame. Opekáme na miernom ohni asi 3 minúty. Občas premiešame.
-
8
Pridáme šťavu z citróna, premiešame.
-
9
Wok odstavíme z ohňa a primiešame nasekanú koriandrovú vňať.
-
10
Môžeme podávať s plackami: Bhatura, Puri, Čapati. Hotové jedlo si môžeme na tanieri ozdobiť ešte koriandrovou vňaťou, nasekanou cibuľou a pokvapkať citrónom.
varecha.pravda.sk/recepty/korenie-garam-masala/43911-rece...
www.chilli-forum.cz
Ale taka naga morich, ta ma problem s klicivostou.... tu na den-dva do vody a potom na vatu vlhku... do tepla.... aj to vzide tak 20% semien.
www.mimibazar.sk/recept.php?id=1323...