
Kuracie prsia v pikantnej marináde
Je to jednoduché, rýchlo uvarené a ešte rýchlejšie zjedené.

Kuracie prsia zapečené s baklažánom a syrom
Inšpiráciu som načerpala tu :-) len som si to trošku svojsky upravila.

Tarhoňové „rizoto“ s kuracím mäsom
Dáme variť tarhoňu podľa návodu na obale. Kým sa tarhoňa varí, pripravíme omáčku.

Pečené čínske rezance a lá Lali
Jednoduché, chutné a relatívne ľahké jedlo, keďže po dvoch hodinách som opäť hladný :)

Etli yeşil fasulye - zelená fazuľka s mäsom
Je to vlastne niečo, ako guláš. len zo zelenej strukovej fazule. Je to velmi oblúbené turecké...

Novoročné rezne
Zvonku chrumkavé, vnútri šťavnaté. Na Nový rok sa nesmie jesť ani hydina, ani ryby,...

Bravčové s ananásom na panvici
Neviem presne odkiaľ mám tento recept, ale je to výborné. Zvyknem toto pripravovať ako nedeľný...

Krémové zapečené zemiaky (vegan)
Nebojte sa toho množstva korenia - nejde o preklep :-). Táto dávka je akurát na normálny...

Zemiakovo-kelový zapekanec
Je to jednoduché a veľmi dobré a hlavne zdravšie, aspoň trochu.

Sójové ragú so zeleninou a s hubami
Sójové kocky povaríme vo vývare 10 minút. Scedíme a z kociek vyžmýkame vodu.

Pečená plnená paprika
Máme radi pečenú zeleninu rôzne plnenú, dnes som sa rozhodla pre papriku. Plnila som ju...

Rajská z dávné doby
Po dlouhé době přejeme krásný den. Vzhledem k tomu, že si pomalu nepamatuji co jsem...

Čína z kuracieho mäsa - rýchly recept
komplet obed do pol hodiny. Tak sa mi to páči. Rýchlo a chutne. Samozrejme, druh mäsa sa...

Výborná zeleninová odvodňovacia polievka
Raz prišla moja mama s odvodňovacou diétou a začala variť túto polievku. Tak nám zachutila, ...

Pappardelle so špenátom, slaninou a syrom Brie
Tento recept som pripravil z núdze. Keďže som varil iba pre seba tak som sa rozhodol...

Patizónový prívarok s domácim chlebíkom
Patizón očistíme a nastrúhame na strúhadle s velikými slzičkami . Očistime si cibuľu na drobno a orestujeme...

Pečené domáce bravčové rebierko, gánice a kyslá kapusta
Tento recept pochádza z kuchyne Bódi Margó. mnohokrát som ho už robila, ale nefotila som....

Mititei alebo Miči - národné jedlo Rumunska
Pôvod Miči je opradený tajomstvom. V roku 1900 sa šéfkuchárovi v malej bukureštskej reštaurácii minulo mäso...

Hoki pečené s plnenými šampiňónmi
Milujeme plnené šampiňóny s nivou od @kimlo-http://varecha. pravda. sk/recepty/sampinony-plnene-nivou/5595-pouzi. html. Dnes však tých šampiňónov bolo...

Pappardelle s hovädzím mäsom a rajčiakmi
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

Cestoviny s brokolicovo-špenátovým pestom
Mala som chuť na niečo ľahké a plné zeleniny, navyše si myslím, že to aj...

Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom
Dnes prišla na rad nožina z highlandera, dumala som, čo s ňou, vyšlo mi...

Zdravá pizza by me
Už nejakú dobu sa snažím viesť stravovanie mojej rodiny tým lepším smerom, a keďže moje deti...

Podplamienok po našom
Každoročne na našom jarmoku navštevujem stánok s názvom Podplamienok, kde robia osúchy so slaninou, smotanou...

Paprikáš z hlivy ustricovej
Huby, zvlášť čerstvé, majú v našej rodinnej kuchyni „po praslici aj po meči“, nezastupiteľné miesto....

Bravčové plátky v smotanovo-paprikovej omáčke
Jednoduchá a chutná príprava mäsa, ktorá nikdy nesklame.

Kysnuté buchty „Honzovky“
Tieto buchty sú u mňa top, vždy sa po nich len zapráši. Cesto je ľahučké, ...

Pikantné rizoto s krevetami a cuketou
Toto rizoto je fantastické. Ak milujete krevety, cuketu a chilli budete sa olizovať :-) Nedávno...

Plnené kuracie prsia
Pripraviť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté, nie je až taká veda, ak máte...