Cézarov šalát s údeným lososom a parmezánom
Foto: medulienka108
Sestra mi pílila uši s vynikajúcim Cézarovým šalátom, ktorý ochutnala niekde v reštaurácii, ja som zasa odmietala na kuracinu čo len pomyslieť a tu Zobraziť celý popisSestra mi pílila uši s vynikajúcim Cézarovým šalátom, ktorý ochutnala niekde v reštaurácii, ja som zasa odmietala na kuracinu čo len pomyslieť a tu je výsledný kompromis...
porcie
príprava
Postup
-
1
Rozdrvený strúčik cesnaku zalejeme 2 PL olivového oleja a necháme marinovať 15 minút.
- 2
Medzitým si pripravíme šalát. Ja som jednoducho použila, čo som momentálne mala v chladničke. Na väčšie kúsky rukami natrháme ľadový šalát, koktejlové paradajky prekrojíme na štvrťky, čerstvú cviklu nakrájame na drobné rezančeky.
- 3
K zmesi pridáme rukami natrhané plátky údeného lososa a kapary podľa chuti. Nič nemiešame.
- 4
Staršie pečivo si nakrájame na malé kocky. Pokvapkáme 1 PL olivového oleja, v ktorom sme marinovali cesnak a opečieme do chrumkava na suchej rozohriatej panvici. Pridáme k pripravenej zmesi.
- 5
Pripravíme si dressing. Vybijeme 1 vajíčko a pri použití ponorného mixéru s metličkou pomaly zašľahávame olej, v ktorom sme predtým marinovali cesnak. Zmes nám postupne začne hustnúť rovnako ako pri výrobe domácej majonézy. V tomto prípade odporúčam nechať dressing poloriedky, aby sa zbytočne nepridávalo veľa oleja. Ak však chcete hustejší, kľudne pridajte viac obyčajného olivového oleja. Pridáme worcesterskú omáčku, citrónovú šťavu a štipku soli. Nič si z toho nerobte, ak vám dressing nechutí. Zistila som, že v šaláte bol aj tak super.
- 6
Šalát pokvapkáme dressingom - nešetrite najmä pri opečenom pečive. To do seba vynikajúco vtiahne celý dressing a celkový výsledok je potom jednoducho mňam.
- 7
Ochutíme čerstvým čiernym korením, posypeme parmezánom podľa chuti a môžeme podávať!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu