Tekvicové halušky s tvarohom, cibuľkou a slaninou fotorecept
Foto: izabella929
Robila som čalamádu z bielej tekvice a zostala mi jedna celá, tak som z nej urobila halušky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Robila som čalamádu z bielej tekvice. Keďže som všetku nespotrebovala, použila som ju dnes na prípravu halušiek.
-
2
Tekvicu som ošúpala, očistila od jadier.
-
3
Nastrúhala som ju na menších otvoroch pre strúhanie mrkvy Tekvicu som osolila, aby troška pustila šťavu.
-
4
Pridala som múku hladkú aj polohrubú. Nevážila som. Treba pripraviť haluškové cesto podľa toho, ako si kto robí. Ja robím redšie cesto, halušky sú ľahšie.
-
5
A vymiešala som cesto. Na sporák som dala v hrnci zovrieť vodu. Mierne som ju osolila.
-
6
Do vriacej vody som sádzala halušky.
-
7
Keď halušky vyplávali na vrch, scedila som ich.
-
8
Posypala som ich tvarohom. Na panvicu som dala nakrájanú slaninu, pridala som cibuľu nakrájanú na mesiačiky a všetky opiekla. Opečenou slaninou a cibuľkou som poliala halušky.
-
9
Na vrch halušiek som pripravila zo slaninky hrebienok. Halušky sa môžu poliať smotankou a posypať nakrájaným kôprom. Prajem vám dobrú chuť.
-
10
Čalamáda z tekvice.
Diskusia k receptu