Foto: jany1976
Stará dobrá klasika na rýchly obed.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vymiešame si nie moc husté cesto na halušky z múky, soli, vajca a vody.
- 2
Cez haluškovač pretlačíme cesto do vriacej vody, keď halušky vyplávajú hore, chvíľu povaríme, halušky vyberieme a preložíme do misky.
- 3
Na oleji alebo masti osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme rozšľahané vajcia, soľ a spravíme praženicu, takú akurát - nie suchú.
- 4
Primiešame k haluškám.
- 5
Hotovo. K tomu kyslú uhorku alebo šalát. Dobrú chuť.
Tiež halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem za pripomenutie :-).
Áno, je to jednoduché jedlo našich mamičiek i babičiek. 🙂
Díky za pěkný, jednoduchý receptík, uložím si ho a jak mě popadne chuť na salát, tak je udělám. Skvělé foto!
Ďakujem pekne.🙂
Tiež tak robievam, ale teraz som mala chuť na takéto s osmaženou cibuľkou.🙂
Robím tiež tak. :) A tiež som už dávno nerobila, hoci tieto halušky mám veľmi rada. K tomu jednoduchý hlávkový alebo uhorkový šalát.
S domácimi vajíčkami sú fajnové.🙂
Tiež to tak robím, lebo toto jedlo "varím" len vtedy, keď mi ostanú halušky, ktoré som si urobil k perkeltu, leču, alebo k paprikášu.
Ja si ich robím, keď dostanem na ne chuť. Z perkeltu mi nikdy nezostanú. Vďaka za nápad, najbližšie si spravím perkelt.😋
To ozaj mohli dať aspoň kyslú uhorku alebo cviklu. Asi na to nemajú ....🙂
Hneď ako som videla fotku, som dostala na ne chuť…