Zemiakové placky
Zemiakové placky

Kalerábovo-zemiakové placky fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 19. marca 2017
Kalerábovo-zemiakové placky (fotorecept)
Foto: gordonko

Keď sa môžu robiť zemiakové placky s cuketou, tak prečo nie s kalerábom ... bolo treba to vyskúšať, no tak som to skúsil ..... chutia.

20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 veľké ks
1 - 2 ks
2 ks
1/2 hlavičky
Na vyprážanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Kalerábovo-zemiakové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    očistíme si zemiaky a kaleráby a nastrúhame ich

    Kalerábovo-zemiakové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme vajíčka, drvenú rascu, majorán (podrvíme ho v dlaniach), osolíme a pridáme prelisovaný cesnak - množstvo korenín podla chuti

    Kalerábovo-zemiakové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ,, přiměřeňe ,, pridáme hladkú múku - radšej dva razy ako to prehnať a cesto vymiešame ..... ak by bolo husté, zriedime trochou mlieka

    Kalerábovo-zemiakové placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    prvé placky nechávam trochu vychladnúť a rozdelim ich ,,kybicom,, aj ja ochutnám zistím, čo tam chýba a potom cesto dochutím

    Kalerábovo-zemiakové placky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... na a potom to dokončíme ... keď budete mať dosť oleja, kraje budú chrumkavé ........ dobré je dať pol oleja a pol masti

    Kalerábovo-zemiakové placky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

dosa
dobry napad a vyzeraju aj dobreeee...ani by mi to nenapadlo, ze kalerab...:))) a pritom ho mame radi...
mitzy
no mňam. obed už je dávno za nami, večera pred nami, kaleráb nemám. Gordonko, ukladám, ´dakujem za recept :)
luwinka
Tieto placky vyskúšam , ešte som také nerobila s kalerábom.
bubaya
Mne s cuketou haruľa nechutí, je to vodnatá, mľandravá a napije sa masťou, toto vyzerá oveľa chutnejšie. Ja som už jedla aj halušky s kalerábom, bolo to dobré, ako so sladkou kapustou. A tak prečo nie aj haruľa? V lete donesie švagor kalerábu za debničku, aspoň budem vedieť, kam s ním. Do harule. Vďaka za dobrý nápad.
karolka
Už roky robím haruľu s kalerábom. Pečiem ju v rúre na plechu na papieri, ktorý potriem olejom. Je výborná.
patroveckypitrs
Smažený kaleráb som jedol a veľmi mi chutil. Tak si viem predstaviť tu chuť so zemiakmi to je určite súper. Je to nasledovania hodne 5* jedlo.
afataga
Moze byt, ale skus dat miesto muky ovosne vlocky, budes ich mat chrumkavejsie a nie take tuhe, ak neveris, skus aspon jednu
gordonko
@Afataga (20.3.2017 10:53)

jasnačka že skúsim , mam vynechávať jedla z múky ( našli mi cukrovku ) ... a vločky nie sú múka