
Grécky vianočný chlieb - Christopsomo
Recept je z knihy /Bread baker Bible/ v ktorej je mnoho zaujímavých receptov na rôzne tradičné pekárske...

Moje pečené plnené šišky
Toto sú moje prvé pečené šišky. Robievam len smažené , ale dnes som vyskúšala...

Praženica s bryndzovo-skyrovým krémom
Zdravé, rýchle a jednoduché raňajky bohaté na bielkoviny. Praženica s tradičnou slovenskou bryndzou a islandským...

Marinované kuracie prsia na cibuli
Kuracie prsia nakrájame na plátky. Suroviny na marinádu zmiešame, vložíme do nej mäso a necháme...

Kávové očarenie-celiatické
Výborný kávový koláčik som prepracovala na celiatický. Je veľmi jemný a lákavý -hotové pokušenie:-))

Bamie [okra s kuracím mäsom v paradajkovej omáčke]
Recept je z arabskej kuchyne. Irak. Bamie [Okra] je znama aj v Europe. Predava...

Deň pred výplatou - kompletné menu
Stravovacie návyky väčšiny slovenských rodín sa menia podľa dátumu ako ďaleko je pred a po výplate...

Čerešňový likér II
cukrový roztok, pripravíme ho zo 125 g cukru ktorý krátko povaríme v 1 / 4 l...

Tvarohová mriežka
Na tento recept som si spomenula po dlhšom čase, keď som listovala v receptoch a hľadala koláčik...

Slovenská ryža, alebo orzo s fazuľkovými luskami
Predstavujem Vám variant rcp obohacovania príloh k mäsám, alebo aj ako samostatného chodu. Takto pripravenú...

Karfiol po rímsky
Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme. Na oleji speníme nadrobno pokrájaný cesnak a petržlenovú vňať, ked...

Kakaový linecký koláč s čerešňami
Mimoriadne dobrý! Tento koláč mam rada, ja som sa rozhodla na tento koláč dať aj čerešne,...

Hustá strukovinová polievka
Tento recept pochádza z časopisu Apetit, ale je upravený podľa našej chuti. Inak je to...

Hubové rizoto s grilovanými kalmármi
V hrnci rozohrejeme olej a pridáme ryžu, prehrejeme ju a podlejeme vínom a vývarom (vodou). Osolíme, jemne...

Moravské jaternice
Bravčovú hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme osobitne domäkka. Uvarené kože a...

Kurča na grécky spôsob
Kuracie prsia (stehná) okoreniť a osoliť, na panvicu dať olivový olej, maslo, ...

Chačapuri II.
Už som sem pridala recept na túto dobrotu, ale jestvuje mnoho variácií a vyskúšala som ešte...

Zapekané zemiaky s cibuľou, pórom a droždím
Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme do polomäkka. očistíme cibuľu a pór. Všetko nakrájame na...

Cestoviny s pórom a šampiňónmi
Šampiňóny očistíme a pokrájame na tenšie mesiačiky. Dáme ich do woku. Pór pokrájame pozdĺžne a...

Francúzska remuláda
Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...

Zemiaky nakyslo
V hrnci necháme rozpustiť masť na ktorej opečieme na kocky nakrájanú slaninu. Pridáme nakrájanú cibuľu a...

Slané pečivko s mandľou
Vyborna slana chutovecka, tiez asi chronicky znama. Robim ich , ked potrebujem nieco slane na pohostenie a...

Celozrnné škoricové rolky
Velmi jednoduche a efektné škoricové pečivko :-) Je naozaj fantasticke, odporučam nielen pre milovnikov škoricového ;-P

Tradičné zemiakové „šišky“ s makom
Zemiakové cesto stojí pri zrode mnohých skvelých jedál, slaných aj sladkých. Nenechávajte ho však dlho...

Cesto na pizzu s kváskom
Už roky sa snažím nájsť cesto na pizzu, ktoré by bolo po upečení tak správne žuvacie...

Koláč ku káve s čučoriedkami a smotanovým syrom
Zmiešame múky, prášok do pečiva a soľ. Pripravíme si mlieko.

Úhrabkový koláč s oravskou slaninou
Cesto: Múku premiešame so soľou. Z časti mlieka, droždia a lyžice cukru pripravíme kvások. Pridáme...