Kingston keksy ( fotorecept)

palokuchki - fotkapalokuchki, 23. októbra 2011

Recept na tieto keksiky mam z internetu. Pod tymto menom tam boli uverejnene, preto ich tu aj ja takto pridavam. Samozrejme ze Zobraziť celý popisRecept na tieto keksiky mam z internetu. Pod tymto menom tam boli uverejnene, preto ich tu aj ja takto pridavam. Samozrejme ze to nie je originalny recept. Ten si vyrobca Arnotts starostlivo chrani.

40ks
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
3 PL
200 g
240 g
120 g
220 g
plnka:
180 g
20 g
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Odmerala som si vsetky suche suroviny.

    Kingston keksy ( fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V recepte je uvedene pouzit golden syrup. Ja som pouzila tento. Ak nemate golden syrup moze sa pouzit med. V tomto mojom recepte ktory som tu uz davnejsie pridala som tiez napisala ako si mozete urobit golden syrup doma. http://varecha.pravda.sk/recepty/datlovy-zakusok-sticky-date-pudding-fotorece/9711-recept.html

    Kingston keksy ( fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K suchym surovinam som pridala golden syrup a zmaknute maslo. Vsetko som spolu spracovala do tuheho cesta.

    Kingston keksy ( fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z cesta som formovala gulicky trosku mensie ako vlassky orech.

    Kingston keksy ( fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Gulicky som ulozila na plech a prstom som ich trochu roztlacila.

    Kingston keksy ( fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keksiky som piekla vo vyhriatej rure 180C 15 minut.

    Kingston keksy ( fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keksiky su chutne jest len tak same.

    Kingston keksy ( fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kingston keksiky su ale plnene cokoladou. Cokoladu na varenie, maslo a smotanu som dala do maleho kastrola a na miernom ohni som ju pomaly rozpustala.

    Kingston keksy ( fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cokolada sa nesmie rozpustat vo velmi horucej vode, lebo sa zrazi. Naucila som sa to tiez na vlastnej chybe. Preto to tu uvadzam, lebo tym co to budu robit po prvykrat sa to tiez moze stat. Viem ze skusenym kucharkam je to jasne.

    Kingston keksy ( fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Spodnu cast keksikov som potrela rozpustenou cokoladou.

    Kingston keksy ( fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ked cokolada trochu zaschla, polozila som na nu druhy keksik.

    Kingston keksy ( fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

2010
Ked som videl Kingston... ani som nemusel hadat. Ked sa opytam v kancelarii ake mam kupit , tak tieto su najoblubenejsie. Tieto tvoje vyzeraju ako z obchodu uplne super.


julica
Pekné keksíčky, už sú aj uložené a o týždeň pripravené. ďakovala :)
3sandra3
nádherné keksíky,,, sto bodov.... už aj idem piecť :-))
helca103
vyzerajú veľmi dobre, určite ich vyskúšam a tak trochu som pátrala aj po tom kde by sa dal zohnať GOLDEN SYRUP. Podobný sirup sa predáva v predajniach zdravej výživy..... www.maurer.sk
, v sekcii PRODUKTY som si našla CRAZY JACK tam Sladidlá, sirupy a sladkosti no a našla som aj Golden sirup . Dokonca sú tam aj predajné miesta a sú po celom slovensku takže ak to niekomu pomôže budem rada .
Ja osobne sa už veľmi teším na pečenie týchto keksov.
jerica
Danielka, idem ich robiť,len neviem či si neuviedla malé množstvo čokolády 20g, (možno) , už sa teším ako sa budú naši vytešovať , určite si ich spravím aj na vianoce. Dík za supr recept:-)
tinca
@palokuchki no mňam, máš ich zlaté, len zahryznúť. A nemohol by sa Danka použiť aj javorový sirup alebo sirup z agávi??
zdenka1009
Všetko dobré a zdravé v jednej sušienke.A môžeme robiť chrumky,chrumky pri telke. Vyskúšam a ďakujem za dobrý recept.
babav
Jednoduchy recept,ale vysledok uzasny.Priznam sa,ze tieto keksiky vidim po prvy raz..urcite ich tu v supermarketoch nepredavaju...
Ukladam si tvoj recept a prilezitostne upeciem;-)
domci4
takže tú čokoládu ako mam variť na parou? a len trošku zahriať vodu alebo ako?
palokuchki
Potesili ma vase komentare, dakujem. @2010 , my sme si tieto keksiky oblubili hned od prichodu do Australie. Dakujem za pridanie fotky originalneho balenia. @helca103 som velmi rada, ze si uviedla miesta kde je mozne kupit golden syrup. @jerica , cokolady je tam 180g, masla je 20g. @tinca , neviem aky je sirup z agavy, javorovy sirup je redsi a ma inu chut. Ak ho pouzijes kekse budu mat trochu inu chut a tiez nie som si ista, kolko by si ho mala pridat. No myslim, ze mozes to skusit aj s nim. @babav to som prekvapena, ze Kingstons u vas nepredavaju. @domci4 , vodu som pomaly zahrievala a ked som videla ze sa mi zacina rozpustat maslo aj cokolada, hrniec som odlozila zo sporaka a miesala som to pokym sa vsetko nerozpustilo. Ak by sa ti zdalo, ze cokolada sa ti nechce rozpustat, daj to naspat na sporak a trochu to prihrej. Misku s cokoladou maj stale nad parou, aj ked ju odlozis zo sporaka.
akeber
ja robievam bb keksy dobré ráno , niečo podobné len tam ide veľa druhov semienok určite vyskúšam aj tvoje :-)) domáce je domáce
elisticka
Danka vyzeraju super musim urobit neveste ta mam rada bez plnok a tieto jej urcite zachutia..ukladam a vyskusam diky...
valeri
Tie koláčiky musia byť výborné, idem na návštevu k synovi a neveste, tak im ich upečiem, aspoň vyskúšam :-)).
marikafil
Ja som raz potrebovala Golden Syrup (tak to volajú, s tým ypsilonom) a našla som v predajni Marks and Spencer v Bratislave. Ja ho používam na výrobu banánového chlebíčka v pekárničke. A vyskúšam aj tieto chrumkavé keksíky, mám z toho sirupu ešte nejaký zvyšok. Inak, krásny recept aj postup:-)
evanaaa
Všetky keksíky a sušienky si ukladám do KK a ďakujem, Danielka, že si ich sem dala, skúsim sim ich prispôsobiť. Dcéra predáva v pod.obchode-Zdravá výživa ( bývalá IKEA v BA), spýtam sa na ten sirup, ale asi ho nebudem môcť, skúsim nahradiť dia medom, ak by som sa odhodlala robiť tieto dobré keksíčky.
lia66
Super!...nepoznám tieto keksíky, ale ovsené vločky, kokos-mňááám! a navyše vyzerajú neskutočne super!-ukladám.
vavan
to je niečo podobné ako anzac tie som už robila a tieto sa mi páčia ešte
viac.Prekrásne.
porzellanka
Vcera som Tvoje Kingston keksiky piekla, su naozaj vyborne, vdaka za recept. Nemala som doma Zuckerrübensirup, pouzila som med. A nacokoladovala som iba zopar na vyskusanie, ale mas pravdu, su velmi chutne aj bez cokolady a nabuduce ich budem robit uz iba bez. Nevies ako dlho vydrzia? (ak si ich schovam tak, ze ich nenajdem :-)))
liama
Robila som ich predvčerom. Zostali tvrde, nezmäkli ani po dvoch dnoch. Dnes som rom robila podobne, isiel tam aj prasok do pečiva a su mäkke./Be be dobre rano /.Bude chyba v tom prasku? V recepte nie je.
palokuchki
@liama , prasok do peciva tam nejde. Keksiky maju zostat trochu chrumkave, neviem ake tvrde si ich mala ty. Ja som ich vcera robila uz tretikrat odkedy som ich dala na Varechu a vzdy dobre vysli.
palokuchki
@porzellanka , keksiky by ti mali vydrzat v uzatvorenej krabici aj dva tri tyzdne, no u nas tak dlho nikdy nevydrzia. Syn chodi na dlhe jazdy s autom a brava si ich vzdy zo sebou aby mal co po ceste chrumkat. @vavan dakujem za komentar.
helca103
ja som ich piekla pred týždňom a ešte mám asi 5 kúskov ,plnené čokoládou sú fantastické a @liama ,netreba tam prášok do pečiva nám veľmi chutia. @palokuchki musím pochváliť tú čokoládu je veľmi dobrá trochu mi ostalo a kedže som robila aj jablkový koláč tú čokoládu som lyžičkou porozhadzovala po koláčiku bola to neskutočná mňamka.
cica2
úžasne vyzerajú a určite aj výborne chutia...kk:)
liama
Dakujem za odpoved. Chyba bude asi vo mne,ako vždy :((( Ale ja sa aj tak vyhovorím na trubu :)))
ailuj82
Výborné, som ich dnes robila :) S plnkou, aj bez - stále super :)
ailuj82
Už ich je len polovica :)
A dala som menej cukru, len 180g, nabudúce dám ešte menej a miesto golden sirupu som dala javorový :) *****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia