Foto: timara
Včera sme z lesa priniesli zopár dubákov (a rýdzikov) a tak som chcela navariť niečo, kde by čerstvé hríbiky vynikli. Tak som navarila túto Zobraziť celý popisVčera sme z lesa priniesli zopár dubákov (a rýdzikov) a tak som chcela navariť niečo, kde by čerstvé hríbiky vynikli. Tak som navarila túto luxusnú zemiakovú polievku. A je úžasná. Nechápem ako zopár jednoduchých surovín môže vytvoriť takú dokonalú chuť. Ide sezóna húb, tak dúfam, že ju vyskúšate aj vy a bude vám chutiť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci si rozpustíme maslo, na ktorom orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Všetko robíme na miernom plameni, aby cibuľa nezhnedla, len zmäkla. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a ešte chvíľu restujeme. Potom zemiaky zalejeme kuracím vývarom, prikryjeme a dusíme, kým nie sú zemiaky mäkké.
- 2
Ponorným mixérom všetko do hladka rozmixujeme. Zjemníme smotanou. Ak je polievka príliš hustá, pridáme ešte vývar (prípadne vodu). Polievku už len prehrejeme. Ak je treba ešte dochutíme soľou a korením.
- 3
Hríby si nakrájame na väčšie kúsky. Na panvici rozpustíme maslo a dubáky (použila som aj rýdziky) orestujeme do zlatova. Mierne ich osolíme.
- 4
Na naservírovanú polievku nakladieme opečené hríbiky a dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s celozrnným chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To je zázrak, že si zas niekoho nezhovadila. Snáď si si vstúpila do svedomia.Ja by som ti navaril špeciálnu polievku zo svokrinej huby.