Marlenka

teniska - fotkateniska, 15. apríla 2017
Marlenka
Foto: teniska

...vo forme narodeninovej torty :-) recept mám z blogu o "príbehu koláča", čiže The Story of a Cake. Veselú Veľkú noc Varecháčky a Varecháči!

30 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Na medové pláty:
225 g
270 g
1 ČL
3 PL
370 g
3 ks
Krém:
1 ks
400 ml
200 g
1 plechovka
Na posýpku:




Postup

  1. 1

    Deň vopred uvaríme Salko. Varí sa cca 3 hodiny.

  2. 2

    Medové pláty pripravíme nasledovne: Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo, pridáme cukor a rozmiešame, postupne pridávame med, vajcia a múku so sódou bikarbónou. Miešame, kým sa všetky ingrediencie pekne prepoja. Na plech dáme papier na pečenie a odoberáme postupne časti cesta (mne to vyšlo asi 8 plátov o malom priemere, cca 18 cm), ktoré rozotierame do tvaru disku lyžicou namočenou v oleji (cesto sa lepí). Pečieme pri teplote 170 °C maximálne 10 minút. Takto si pripravíme všetky pláty a necháme ich úplne vychladnúť. Potom orežeme pláty podľa požadovanej formy (napríklad podľa spodku tortovej formy). Odrezky odložíme.

    Marlenka - obrázok 2
  3. 3

    Na krém si uvaríme karamelový pudingový prášok v asi 400 ml mlieka, ktorý necháme úplne vychladnúť. Vyšľaháme zmäknuté maslo, vychladnutý puding a nakoniec zašľaháme Salko.

  4. 4

    Vychladnuté pláty postupne natierame krémom a vrstvíme plát-krém-plát-krém-plát-krém-atď :) Nakoniec natrieme krémom celú tortu aj z bokov a z vrchu. Na posýpku dáme do mixéra odrezky z medových plátok a vlašské orechy. Rozmixovanú posýpku aplikujeme na krém po bokoch torty a z vrchu. Dáme aspoň na celú noc do chladničky a dozdobíme.

    Marlenka - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Krásné foto torty v reze. Máš můj obdiv, roztírat 8 kol lžící chce odhad a svatou trpělivost. Jsi šikulka, milá @Teniska !