...vo forme narodeninovej torty :-) recept mám z blogu o "príbehu koláča", čiže The Story of a Cake. Veselú Veľkú noc Varecháčky a Varecháči!
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Na medové pláty: | |
| 225 g |
|
| 270 g |
|
| 1 ČL |
|
| 3 PL |
|
| 370 g |
|
| 3 ks |
|
| Krém: | |
| 1 ks |
|
| 400 ml |
|
| 200 g |
|
| 1 plechovka |
|
| Na posýpku: | |
|
|
|
Postup
-
1
Deň vopred uvaríme Salko. Varí sa cca 3 hodiny.
- 2
Medové pláty pripravíme nasledovne: Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo, pridáme cukor a rozmiešame, postupne pridávame med, vajcia a múku so sódou bikarbónou. Miešame, kým sa všetky ingrediencie pekne prepoja. Na plech dáme papier na pečenie a odoberáme postupne časti cesta (mne to vyšlo asi 8 plátov o malom priemere, cca 18 cm), ktoré rozotierame do tvaru disku lyžicou namočenou v oleji (cesto sa lepí). Pečieme pri teplote 170 °C maximálne 10 minút. Takto si pripravíme všetky pláty a necháme ich úplne vychladnúť. Potom orežeme pláty podľa požadovanej formy (napríklad podľa spodku tortovej formy). Odrezky odložíme.
- 3
Na krém si uvaríme karamelový pudingový prášok v asi 400 ml mlieka, ktorý necháme úplne vychladnúť. Vyšľaháme zmäknuté maslo, vychladnutý puding a nakoniec zašľaháme Salko.
- 4
Vychladnuté pláty postupne natierame krémom a vrstvíme plát-krém-plát-krém-plát-krém-atď :) Nakoniec natrieme krémom celú tortu aj z bokov a z vrchu. Na posýpku dáme do mixéra odrezky z medových plátok a vlašské orechy. Rozmixovanú posýpku aplikujeme na krém po bokoch torty a z vrchu. Dáme aspoň na celú noc do chladničky a dozdobíme.
Tiež marlenka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu