Orechový zákusok
Orechový zákusok

Štafetky

Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 18. decembra 2018
Štafetky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
120 minút
príprava
8-10 minút
na 220 °C

Suroviny

Cesto:
20 ks
500 g
250 g
250 g mleté
1/2 KL
Krém:
20 ks
200 g
500 g
trocha mletá zrnková
Na namáčanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a postupne zapracujeme múku s kypriacim práškom a orechy. Cesto rozdelíme na 5 častí, natrieme na papier na pečenie a každú zvlášť upečieme. Pečieme pri teplote 220 °C 8–10 minút.

  2. 2

    Krém: Zo žĺtkov a z cukru vyšľaháme hustú penu nad parou. Do vychladnutej hmoty primiešame maslo a trochu mletej zrnkovej kávy.

  3. 3

    Každé cesto po dĺžke rozkrojíme, natrieme natenko krémom a zrolujeme do rolády. Takto urobíme 10 rolád. Po stuhnutí každú roládu rozkrojíme na 5 kúskov a konce namáčame do rozpustenej čokolády.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: