Štafetky
Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 18. decembra 2018
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 18. decembra 2018

Foto: Pravda - Ivan Majerský
120 minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 20 ks |
|
| 500 g |
|
| 250 g |
|
| 250 g mleté |
|
| 1/2 KL |
|
| Krém: | |
| 20 ks |
|
| 200 g |
|
| 500 g |
|
| trocha mletá zrnková |
|
| Na namáčanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a postupne zapracujeme múku s kypriacim práškom a orechy. Cesto rozdelíme na 5 častí, natrieme na papier na pečenie a každú zvlášť upečieme. Pečieme pri teplote 220 °C 8–10 minút.
- 2
Krém: Zo žĺtkov a z cukru vyšľaháme hustú penu nad parou. Do vychladnutej hmoty primiešame maslo a trochu mletej zrnkovej kávy.
- 3
Každé cesto po dĺžke rozkrojíme, natrieme natenko krémom a zrolujeme do rolády. Takto urobíme 10 rolád. Po stuhnutí každú roládu rozkrojíme na 5 kúskov a konce namáčame do rozpustenej čokolády.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu