Foto: katusqa
Kto miluje buchty na pare nech tento recept určite vyskúša. Je veľmi ľahký a zvládne ho aj začiatočník. Foto pracovného postupu nepridávam nakoľko si Zobraziť celý popisKto miluje buchty na pare nech tento recept určite vyskúša. Je veľmi ľahký a zvládne ho aj začiatočník. Foto pracovného postupu nepridávam nakoľko si myslím, že postup je zrozumiteľný :-)
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Klasika: z vlažného mlieka, cukru a droždia priprav kvások.
- 2
Zatiaľ čo sa kvások kvasí (doba kvasenia cca 5 - 7 minút) prosej do veľkej misy múku primiešaj 1,5 štipky soli, vyšľahané vajíčka (ak máš S-kové kľudne môžeš pridať aj 2 vajíčka, ak máš M-L-kové stačí pridať 1 vajíčko), roztopené maslo a vykysnutý kvások. Vypracuj cesto a daj ho na teplé miesto vykysnúť.
- 3
Vykysnuté cesto vyvaľkaj na cca 0,5cm, pokrájaj na štvorce, naplň lekvárom, spoj a vytvaruj buchty. Nechaj ich ešte chvíľu na pracovnej doske vykysnúť. (Ja som robila aj väčšie aj menšie buchty takže počet porcií sa samozrejme môže lísiť, je už len na Tebe akú veľkosť jednotlivých štvorčekov zvolíš).
- 4
Zatiaľ si veľký hrniec naplň do polovice vodou, vrch prelož čistým plátnom, ktoré pevne uviaž (ja som použila namiesto plátna takúto vecičku neviem ako sa volá :-) ale kupovala som to cca pred rokom v L.DL) a prikry misou aby para neunikala.
- 5
Keď voda zovrie, plameň stíš na najmenej ak sa dá, buchty ulož na plátno, prikry ich misou a par 8 minút. Hotové buchty polej spraženým maslom a posyp ich s čím chceš (makom, kakaom, grankom, orechami, ...). U nás idú "na dračku" posypané resp. až obalené makom a cukrom.
- 6
A v tejto fáze Vám už len prajem dobrú chuť :-) Pripájam foto buchiet s grankovou posýpkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu