Foto: tkatka
Lákavý dezert
107
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
220 g |
|
80 g |
|
1 ks |
|
110 g |
|
|
|
Guľky: | |
180 g |
|
120 g |
|
3 PL |
|
150 g, mleté |
|
150 g, mletých |
|
5 PL |
|
Poleva: | |
|
|
Ozdoba: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Zo surovín pripravíme cesto. Rozvaľkáme v hrúbke 3 mm na pomúčenej doske a vykrajujeme malé kolieska, ktoré dáme na plech a upečieme na 180 °C za 12 minút.
- 2
Vychladnuté kolieská natieráme jahodovým džemom.
- 3
Guľky: Práškový cukor vymiešáme s maslom do peny. Pridáme kakao, orechy a dôkladne vymiešáme. Nakoniec vmiešáme piškóty, rum a vlhkými rukami vytvarujeme malé guľky. Guľky uložíme na kolieská potreté jahodovým džemom a jemne pritlačíme a namáčame do čokoládovej polevy. Na každú hromádku uložíme cukrovú ozdobu (môže byť aj iná ozdoba napr. kokos, mandľa...) a necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu