
Pizza
Budem rada, ak niekoho inšpirujem a spraví si v blízkych dňoch domácu pizzu :)

Čerešňový likér II
cukrový roztok, pripravíme ho zo 125 g cukru ktorý krátko povaríme v 1 / 4 l...

Makový jablčník
Pre niekoho koláčik, pre niekoho zákusok, v každom prípade rýchly, jednoduchý a dobrý :-)

Pečené lízanky
Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou úplne do tuha. Môžeme si rozdeliť do misiek a primiešať potravinové...

Zdravý mrkvový koláč
Korpus: V miske roztlačíme banán, pridáme nastrúhanú mrkvu a sójový jogurt, špaldovú múku, kypriaci...

Grilovaný halloumi - národné jedlo Cypru
Názov pochádza zo slova „almi“, čo znamená voda. Pravdepodobne je tým myslený slaný nálev...

Kakaové guľky bez pečenia
Obe balenia kakaových rezov originál rozdrvíme v sekáčiku. Kakaové rezy extra kakao len rozmrvíme prstami na...

Cestoviny na letný spôsob
Mám rada cestoviny na všetky spôsoby. Možno ma niektorí vysmejete, že takto to urobiť zvládne...

Čučoriedkové smoothie s chia semienkami
Smoothie zo samých zdravých vecí, to je ideálny štart do nového dňa.

Tapiokový puding s citrusovo - karamelovou polevou
Najprv si uvaríme puding. Pripravíme si suroviny.

Grilovaná zelenina
Ak máte veľa zeleniny a neviete čo s ňou, skúste tento známy recept :)

Tvarohová torta s mandarínkami
Upečieme piškótu z 10 vajec na dva krát. /priemer tortovej formy 26 cm/ Uvaríme jeden...

Pide s náplňou z mletého jahňacieho mäsa
Pide je plochý turecký chlieb, zvyčajne okrúhleho tvaru a hladký, sú však aj iné tvary...

Kapustník na plechu bez kysnutia
Kyslú kapustu, mleté mäso, vajcia, nastrúhané zemiaky, nakrájanú údenú slaninu, nakrájanú mladú...

Makovo-čerešňový koláč
Čerešne sú jedným z najvďačnejších ovocí na koláče. A ak k nim pridáme mak, vznikne...

Zelma cesto
Keď som rozmýšľala čo upečiem na víkend dobručké, prišiel mi pod ruku zošit mojej tety...

Karfiol po rímsky
Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme. Na oleji speníme nadrobno pokrájaný cesnak a petržlenovú vňať, ked...

Meteník lepkový špaldový, bez kvasníc
Liptovský meteník - možno tento recept tu už niekto dal, nepostrehla som, ale robili sme...

Farebné rezance (fotorecept )
Robievam si k jedlu domáce farebné rezance, široké. Je to trochu práce na viac, ale som už...

Chrumkavé keksíky upravené
Tak dávam aj ja jeden na vianočné pečivo, aby ste si nemysleli, že ja nepečiem...

Lyonský šalát
Pokrájaný cesnak rozotrite po dne panvice. Nalejte do nej 1 cm oleja a 1 až 2...

Kapusta sv. Václava
Túto prácu chcem venovať priateľom, ktorí žijú alebo dočasne prežívajú v Česku, v krajine ktorej...

Rebarborovo-škoricový džem
Je čas rebarbory a tento je jednoducho výborný. Škoda ho nedať. Kto chce s rumom,...

Zajačina à la Stroganoff s jalovcom a drienkovicou
Ortodoxní „Stroganoff_číci‟ budú mať asi výhrady voči tomuto parafrázovanému názvu pre môj ďalší recept na zajačie mäso....

Orechový „tatarák“
Vlašské orechy rozmixujeme na menšie kusy, nemali by byť pomleté na prach, takže ich nemelieme...

Kačacie prsia so šípkovým demi glace a tekvicovým pyré
Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, recept je z kategórie jednoduchších. Treba len...