Foto: nika6
Jednoduché koláčiky, ktoré sú ideálne ako zdravá maškrta. Cesto je bez vajíčok, takže sú to ideálne koláčiky aj pre tých, ktorí sú alergickí na Zobraziť celý popisJednoduché koláčiky, ktoré sú ideálne ako zdravá maškrta. Cesto je bez vajíčok, takže sú to ideálne koláčiky aj pre tých, ktorí sú alergickí na vajíčka.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
180 g |
|
50 5 |
|
125 g |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
štipka |
|
Na obaľovanie: | |
70 g |
|
K tomu: | |
250 g (jahodový, malinový alebo ríbezľový) |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto a narobíme si z neho guľky primeranej veľkosti (asi vo veľkosti menšieho vlašského orechu).
- 2
Každú guľku obalíme v sezame a prstom do nej vytlačíme väčšiu jamku (nebojte sa urobiť väčšiu jamku, oni sa pri pečení zmenšia).
- 3
Ukladáme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 °C do ružova (cca 10 minút).
- 4
Po vychladnutí naplníme džemom.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu