Kuracie rezance v medovo-cesnakovej marináde

lyduss - fotkalyduss, 1. septembra 2013
Kuracie rezance v medovo-cesnakovej marináde
Foto: lyduss

Mala som víziu dnešného obeda a hľadala som recept, ktorý by tejto mojej vízii zodpovedal, lenže som nikde taký nenašla. Takže som sa rozhodla pretaviť svoju inšpiráciu do vlastného kuchárskeho umenia a tak sa zrodila moja prvotina tu na Vareche. Obed sa zjedol celkom rýchlo, tak dúfam, že zachutí aj iným :-)

5
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Marináda:
2 PL
3 PL
1 PL
5 strúčikov
1 čl zarovnaná
200 ml
Okrem toho:
4 ks
trochu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prichystáme si suroviny na marinádu. Cesnak prelisujeme, pridáme med, sójovú omáčku (ja som použila slanú), solamyl, soľ, zalejeme mliekom a dobre rozmiešame.

    Kuracie rezance v medovo-cesnakovej marináde - obrázok 1
  2. 2

    Potom si zoberieme kuracie prsíčka, pekne si ich umyjeme, osušíme a očistíme od blanitých častí.

    Kuracie rezance v medovo-cesnakovej marináde - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame na rezance, malé či veľké - ako má kto rád, a zamiešame do pripravenej marinády. Takto pripravené mäso necháme odležať v chladničke niekoľko hodín, najlepšie však cez noc.

    Kuracie rezance v medovo-cesnakovej marináde - obrázok 3
  4. 4

    Na druhý deň si prebytočnú marinádu scedíme a mäso necháme odkvapkať na sitku. Zatiaľ si na panvici necháme rozpáliť olej a keď už je dostatočne horúci, rezance sprudka opečieme zo všetkých strán.

    Kuracie rezance v medovo-cesnakovej marináde - obrázok 4
  5. 5

    Keď nám už mäsko zbelelo, stiahneme trochu plameň a necháme ešte asi 10 minút podusiť. Netreba ničím podlievať, mäsko si pustí šťavu samo, veď sa celú noc predsa kúpalo v mlieku ;-) Podávame s ryžou alebo hranolčekmi a nejakým chutným zeleninovým šalátikom. Dobrú chuť.

    Kuracie rezance v medovo-cesnakovej marináde - obrázok 5

Diskusia k receptu

ainy
celkom zaujímavé a asi aj chutné...aj ja skúsim
lizzie
aj ja som nad niečim podobným rozmýšľala. skúsim teda takto :)