Tvarohové koláče
Tvarohové koláče

Tvarohové koláčiky - mini cheesecake

nocka - bez fotkynocka, 25. apríla 2017
Tvarohové koláčiky - mini cheesecake
Foto: nocka

Tvarohový koláčik v lístkovom ceste.

30
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
250 g
250 g
1 ks
podľa chuti
2 ks
Ovocie:
250 g




Postup

  1. 1

    Postup prípravy: Lístkové cesto si rozvaľkáme na 0,5 cm hrúbku. Vykrojíme si 2 kolieska. Z jedného vykrojíme stred. Koliesko potrieme rozšľahaným vajíčkom, naň uložíme vykrojené koliesko, potrieme ho vajíčkom a rovnako aj stredný klobúčik, ktorý môžeme použiť pri dekorácií koláčikov. Koláčiky vložíme do vopred vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C predpečieme do ružova.

  2. 2

    Plnka: Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme ostatné ingrediencie a vymiešame hladký krém. Možno dochutiť citrónovou kôrou.

  3. 3

    Dohotovenie: Predpečené koláčiky naplníme tvarohovým krémom a pri teplote 180 °C dopečieme.

  4. 4

    Ovocie: 3 - 4 lyžice kryštálového cukru upálieme na karamel, prilejeme 1 dl vody, pridáme 250 g čerstvého alebo mrazeného ovocia, krátko prevaríme, pridáme 1 lyžicu maizény rozmiešanej v 1 dl vody, prevaríme, pridáme trochu citrónovej šťavy. Ovocie použijeme na zdobenie koláčikov.

Diskusia k receptu

mlska
Výborný nápad, jednoduchý, osviežujúci, určite chutný a "prudko" estetický dezertík. Ďakujem za inšpiráciu a teším sa na ďalšie recepty.
bubaya
Ty si tu nejako v nemilosti, milá moja, také slabé hodnotenie za taký pekný a jednoduchý dezertík. Pýtam sa prečo?
staflik
Tento tip na použitie lístkového cesta sa mi páči, ale fascinujú ma tieto trapné komentáre k hviezdičkovaniu. Stále dookola to isté, ako si to niekto mohol dovoliť a ktorý zloduch to mohol byť. Asi by mala redakcia porozmýšľať a umožniť pridávať len 5 hviezdičiek, aby ulahodila "dobrodincom", ktorí namiesto receptu sledujú počty hviezdičiek.
nocka
Vôbec to netreba brať osobne. Nebolo v úmysle získavanie hviezdičiek, ale jednoduchá inšpirácia. Ak to niekomu pomôže tak je to super.
Ale ďakujem, je milé sledovať tie komentáre.
staflik
@Redakcia (27.4.2017 21:11)

Ďakujem za reakciu, ja si myslím, že možnosť hviezdičiek je v poriadku, len poniektorí jedinci majú dlhšie vedenie. Možno raz pochopia.
nocka
Recepty som poslala prvý krát, vlastne ani neviem o čo tu ide. Myslím to hviezdičkovanie. Varím a pečiem rada a keď sa niečo podarí prečo to nepodať ďalej, veď ja sa tiež učím od šikovnejších a skúsenejších.
zolik
Daleko prijatelnejsie by bolo, keby sa vedie skratilo tebe.
teenushka
Krásne naservírované, fajnedobre /ako hovori moja 1 a polročná dcérka.
jamarlen
krásny nápad, deti majú rady takéto vychytávky a nám, dospelým zasa lepšie urobí dať si jednu minitortičku namiesto pol torty… :)