Baklažán na červenom karí

pumaamravec - fotkapumaamravec, 2. decembra 2013

Vynikajúce jedlo, kde je cítiť baklažán s jemnou chuťou húb a mierne ostrú červenú kari pastu. Podávané s divokou ryžou.

1
porcia
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1 ks
1 strúčik
2 ČL
10 ks
100 ml
65 g
 štipka
 podľa chuti
 na opečenie
1 ČL




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno, baklažán na kolieska a sušené huby zalejeme trochou vriacej vody. Ryžu pripravíme podľa návodu.

  2. 2

    Na oleji orestujeme cibuľku dozlatista a ku koncu pridáme prelisovaný cesnak a kmín.

  3. 3

    Na inej panvici orestujeme baklažán dozlatista a potom nakrájame na kocky.

  4. 4

    Na prvú panvicu pridáme kari pastu, baklažán aj huby s vodou kde su lúhovali. Podlejeme kokosovým mliekom a osolíme. Necháme podusiť. Podávame s ryžou a nasekanou petržlenovpu vňaťou.

Diskusia k receptu

julica
Vyzerá to super, asi rascu vymením za kumín.
elixir
Vyzerá to fantasticky... Ja až tak baklažán neľúbim, ale toto by som si dala. :)
root
Celý rcp je taký divoký, až príliš prekombinovaný.
pumaamravec
@root 100 ludi 100 chuti;)
Ja som jedla nieco podobne v mojej oblubenej restauracii Good Five sice tam nebol baklazan ale seitan inac rovnake suroviny a velmi mi to chutilo a aj iny zakaznici si to davali tak si myslim ze nie som jedina s takymito chutami;)
martamm
Práve rozmýľšam, ako pripraviť baklažán a tu nájdem Tvoj recept, vďaka za inšpiráciu, ale nemám kari pastu, snáď nič nepokazím, keď použijem práškové korenie :)
safran
fantastický - presne na moje gusto .-)
použila som kumin, ešte pred cibuľou nedalo mi nepridať na 2 porcie aj 3 guľôčky nového korenia, 5 čierneho, 3 malinké sušené čili papričky, 1 klinček, štipku zrniek kardamómu (do mažiara spolu rozdrviť) a na hrot plochého noža škoricu... pol palca čersvého ďumbieru, baklažán som len "osušila" na grilovacej panvici bez tuku do mriežky a potom už nekrájala...ak mi bolo zimomravo, ak teda teraz už rozhodne nie .-) zdá sa, že to bude môj najobľúbenejší recept na baklažán, ktorý ja vlastne ani moc nemusím :-)
safran
a žiadala sa mi ešte raita: takže domáci hustý biely jogurt, mladá cukina, krájaná julienne, trocha čiernej soli, navrch väčšia štipka krájanej mladej cibuľky (ešte stále hľadám iný spôsob pridávania fotiek, ako mi bol doporučený - zatiaľ som nenašla)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia