Foto: pumaamravec
Vynikajúce jedlo, kde je cítiť baklažán s jemnou chuťou húb a mierne ostrú červenú kari pastu. Podávané s divokou ryžou.
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno, baklažán na kolieska a sušené huby zalejeme trochou vriacej vody. Ryžu pripravíme podľa návodu.
- 2
Na oleji orestujeme cibuľku dozlatista a ku koncu pridáme prelisovaný cesnak a kmín.
- 3
Na inej panvici orestujeme baklažán dozlatista a potom nakrájame na kocky.
- 4
Na prvú panvicu pridáme kari pastu, baklažán aj huby s vodou kde su lúhovali. Podlejeme kokosovým mliekom a osolíme. Necháme podusiť. Podávame s ryžou a nasekanou petržlenovpu vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som jedla nieco podobne v mojej oblubenej restauracii Good Five sice tam nebol baklazan ale seitan inac rovnake suroviny a velmi mi to chutilo a aj iny zakaznici si to davali tak si myslim ze nie som jedina s takymito chutami;)
použila som kumin, ešte pred cibuľou nedalo mi nepridať na 2 porcie aj 3 guľôčky nového korenia, 5 čierneho, 3 malinké sušené čili papričky, 1 klinček, štipku zrniek kardamómu (do mažiara spolu rozdrviť) a na hrot plochého noža škoricu... pol palca čersvého ďumbieru, baklažán som len "osušila" na grilovacej panvici bez tuku do mriežky a potom už nekrájala...ak mi bolo zimomravo, ak teda teraz už rozhodne nie .-) zdá sa, že to bude môj najobľúbenejší recept na baklažán, ktorý ja vlastne ani moc nemusím :-)