Syrové krekry fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 30. júna 2015

Našla som jeden výborný recept na syrové krekry - vyskúšajte.

30 minút
príprava
10 minút
na 175-180 °C

Suroviny

100 g
100 g
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Ako vidíte potrebujeme len štyri suroviny a tu sú.

    Syrové krekry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Syr si nastrúhame na jemno a všetko spolu vypracujeme, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme najmenej na 20 minút do chladničky. Cesto vyberieme po 20 minútach alebo aj trochu dlhšie prekrojíme na tri časti jedno rozvaľkáme - ostatné odporúčam dať znovu do chladničky. Rozvaľkáme.

    Syrové krekry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Aby sme mali krekry pekné vykrojím maličkým tanierikom koliesko.

    Syrové krekry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykrojené rozdelím na 8 trojuholníkov.

    Syrové krekry (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do každého vykrojíme 3-4 malé kolieska.

    Syrové krekry (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Povykrajované kolieska.

    Syrové krekry (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme piecť na plech vystlaný pečiacim papierom. Tu sú už len posledné na plechu. Vyšlo mi 88 kusov a štyri také nepodarky ako vidíte. Pečieme asi 10 minút - treba sledovať. A odporúčam dobre udený syr ak nie je tak si cesto osoľte aby neboli také fádne.

    Syrové krekry (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Sú výborné k vínku.

    Syrové krekry (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A ešte jeden obrázok.

    Syrové krekry (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A tu sú myšky

    Syrové krekry (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    A ešte jedny.

    Syrové krekry (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

smejkad
tie vyzeraju uplne genialne :-)))
mas predstavu, kolko asi mozu vydrzat?
ci sa daju narobit do zasoby :-)
sonulienka
@smejkad ja si myslím, že by nemal byť problém sú to sušienky a tie vydržia dlho. Ja som ich robila teraz prvý krát ako som písala ale naozaj by mohli vydržať aj dlhšie ak Ti ich nepojedia....
ampara
Tie sú krásne! Ešte malé myšky k nim...
maximamaximova
Ste fantastická šikulka, plná inšpirácie. Všetko od Vás uverejnené je krásne a verím, že aj chutné...☺
sonulienka
Všetkým Vám srdečná vďaka - ale myslím si, že tu sme všetci šikovný a radíme si svojimi skúsenosťami a receptmi.
1x nika72
ubka
@Sonulienka , upecene z 2 dávok, naozaj sú výborne, čakám návštevu dúfam že zostane,lebo stále vychutnávame:-)
Nemáš skúsenosti,či sa dajú piecť vopred, ako chutia po tom?
Ps.do jednej davky som namiesala pikantné grilovacie korenie takze, mam 2 druhy, vďaka za recept:-)
sonulienka
@ubka som veľmi rada, že si vyskúšala - žiaľ nemám skúsenosti robila som ich aj ja prvý krát ale na prvé reakcie som nechala od nedele do dnes a sú rovnako dobré ale už viac nevydržali manžel zistil, že sú a je po nich. A ja ďakujem za radu, že si mi napísala ako si robila a máš aj pikantné. Napíš reakciu návštevy či chutili. Pozdravujem.
ubka
@sonulienka Tvoj recept som "rozmnozila" pre všetkých,ktorí ochutnali tvoje skvelé krekry:-) dnes mám odozvu už na ďalšie ochutnávky, vraj sa recept šíri ako chrípka :-)))Ďakujem ešte raz,skvelý recept.
1x zizazi
luss44
jednoduché syrové chrumkanie, páčia sa mi :)
mariamka
bodka k bodke... :) verim, ze chutne pecivko, co je to za udeny syr?
sonulienka
@ubka toto ma veľmi teší, že som mohla prispieť dobrým receptom. @mariamka to Ti už ani neviem povedať ako sa volá ale keď ich budem robiť na budúce určite dám nejaký viac zaúdený alebo pravý oštiepok zo salaša. Tento nebol až tak zaúdený ale napriek tomu sa po nich len tak zaprášilo.
malekacatkousmievave
ja som tento recept tiež už vyskúšala, ale pre mňa sú veľmi mastné, v podstate koľko múky toľko masla. ak ich ešte niekedy budem piecť, určite si množstvo ingrediencií prispôsobím. ale nápad je to dobrý-ten tvar keksíka nemá chybu