Netradičná syrová misa

dominikaza - fotkadominikaza, 3. marca 2012

Oslavy sa väčšinou nesú vždy v rovnakom duchu, chlebíčky, klobásové jednohubky, chrenové rolky a podobne. Nehovorím, že to nie Zobraziť celý popis Oslavy sa väčšinou nesú vždy v rovnakom duchu, chlebíčky, klobásové jednohubky, chrenové rolky a podobne. Nehovorím, že to nie sú chutné pokrmy, no mne tak trošku zaváňajú socializmom. Preto, keď som bola opäť poverená úlohou, prichystať mamine občerstvenie na jej krásne okruhliny ;), rozmýšľala som, ako obzvláštniť inak všedný stôl. Vymyslela som si netradičnú syrovú misu, ktorú môžete upraviť podľa vlastnej fantázie :)

6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

2
2 balenia
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si naplníme hermelín, pretože by mal 2 dni odstáť v chladničke. Rozrežeme syr napoly a mäkké vnútro vydlabeme až po tvrdý, plesnivý obal lyžičkou (Odporúčam mať vybratý plesnivý syr z chladničky, aby to išlo ľahšie a aby sme nepotrhali plesnivý obal). Vydolovaný obsah dáme do misky, roztlačíme tam cesnak podľa chuti (ja som dala 1 strúčik, aby nezanikla chuť syru), primiešame podrvené vlašské orechy a pridáme trošku masla, alebo bánoveckej nátierky bez chuti. Všetky ingrediencie zmiešame dokopy a pridáme trošku čerstvo namletého korenia 4 farieb, tiež podľa chuti. Zmes nie je potrebné soliť, syr je dosť slaný sám o sebe. Touto zmesou naplníme vnútro vydlabaného syra, zabalíme do alobalu a necháme odpočívať do ďalšieho dňa.

    Netradičná syrová misa - obrázok 1
  2. 2

    Jednohubky z minimozareliek prichystáme jednoducho. Myslím, že každý pozná klasiku, mozzarella, prekladaná s čerstvou bazalkou, a paradajkou. Ja som to trošku pozmenila a minimozzarellky naložila pred napichovaním na špáratka do pesta (domáca výroba, recept pridám :)). Spravila som to z veľmi jednoduchého dôvodu, aby som ich potom nemusela ešte pokvapkávať olivovým olejom, pretože by z nich stiekol. K syru obalenom v peste som pripichla na špáradlo ešte polku cherry rajčinky a čerstvý bazalkový list.

  3. 3

    Záverom asi netreba hovoriť, že jedia aj oči, takže som sa snažila nejakým spôsobom naaranžovať misu, aby bola vkusná a lákavá. Keďže sa ku syrom bezpochyby hodia jablká, nakrájala som ich na tenke plátky, aby sa mohli prikusovať ku plesnivému syru, ktorý som naaranžovala na rosso šalát, pretože má skvelú orechovú chuť. Nakoniec som ešte rozkrojila zopár cherriniek a dala ich medzi syry a samozrejme sa nemohlo zabudnúť ani na biele hrozno a orechy. Celú dekoráciu som zakončila čerstvo pomletým čiernym korením, ktorým som poprášila minimozzarellky. Po oslave som sa dozvedela, že po hermelíne a celej mise sa len tak zaprášilo, prajem teda dobrú chuť! :)

    Netradičná syrová misa - obrázok 3

Diskusia k receptu

danielas
Je to lákavé,svieže chute,nemá to chyby. Vidieť,že si si dala záležať
tinca
nápadité,zaujímavé a dobre to na mise vyzerá:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia