Foto: skatulka
Prichádza čas tekvíc a cukín a to je pre mňa to pravé leto v kuchyni. Tentokrát som pripravila zapekanú mladú tekvica s ementálom a Zobraziť celý popisPrichádza čas tekvíc a cukín a to je pre mňa to pravé leto v kuchyni. Tentokrát som pripravila zapekanú mladú tekvica s ementálom a sušeným tymianom.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mladú tekvicu zbavíme jadierok a pokrájame na tenké plátky, aj so šupkou. Poukladáme do zapekacej misky, tesne vedľa seba vo viacerých vrstvách.
-
2
Smotanu, roztlačený cesnak, tymián (či už čerstvý alebo sušený), soľ a korenie necháme priviesť k varu a varíme cca 10 minút.
- 3
Tekvicu zalejeme pripraveným krémom a nahrubo posypeme nastrúhaným ementálom. Zapekáme na 200°C asi 30 minút. Môžete servírovať samostatne alebo ako prílohu k nejakému mäsku.
- 3
Diskusia k receptu