
Šúľance s bryndzou
Nedávno som urobila viac šúľancov. Dala som z nich do mrazničky . V...

Morčacie rolky s ryžou
Komerčný recept<br /> Typická chuť špenátu, spolu s kúskami šunky, sa k morčaciemu mäsu výborné hodí....

Vitamínová bomba
Tento osviežujúci šalát je vhodný ako hlavné jedlo alebo príloha. Osobne si ho veľmi rada dávam...

Minipizza z lístkového cesta
Najprv si vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku približne pol centimetra. Dosku predtým posypeme múkou, aby...

Grilovaná mix zelenina
Baklažán a cuketu nakrájame na plátky, šampiňóny a cibuľu na polovice.

Rillettes
Videla som už viacero receptov na túto francúzsku špecialitu, ale rillettes s bylinkami, dobrým bielym...

Roštenka na údenej paprike a šampiňónoch
Roštenka je veľmi chutné hovädzie mäso, pripravila som ju na spôsob, aký chutí nám doma...

Ovsené lievance s jablkami
Pekne nadýchané a jemné . Výborné sú ako za tepla, tak aj za studena.

Lievance s ovsenými vločkami
Pamätám sa, keď som to prvý krát robila priateľovi, ohŕňal nad tým nos. Lievance...

Domáca ťahaná štrúdľa tvarohovo-škvarková s červenou cibuľkou
Veru som ťahanú štrúdľu už dávno nerobila. až sa mi žiadalo to krehké , chrumkavé cesto...

Domáce mlieko z kešu orechov
Ak máte laktózovú intoleranciu, nekonzumujete živočíšne produkty alebo nie ste moc na tie supermarketové náhrady obsahujúce...

Jednoduchý, rýchly a šťavnatý jablkový koláčik
Dostali sme od priateľov jabĺčka. Upiekla som k nedeľnej kávičke rýchly jablkový koláčik.

Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita
V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR...

Slaný koláč alebo pizza podľa mňa...
Všetci u nás milujú slané koláče hlavne s čerstvými paradajkami, paprikou, cesnakom, bylinkami a...

Ríbezľový koláč so snehom
Všetky suroviny na cesto spolu zhnetieme, cesto vyvaľkáme a dáme na dno vymasteného plechu (35x20 cm)....

Rybie filé - rýchlovka
Ryby sú zdravé, ale málo ich jeme a tak rýchlo sa dajú pripraviť...

Chrumkavé hory
Tento recept som skúšala prvýkrát, ale môžem odporučiť. Zdravá, nepresladená pochúťka.

Slávky v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke
Milujeme slávky, pripravila som ich v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke, mali sme rýchly, ľahký a...

Bravčovinky na čínsky spôsob
Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej...

Krkovička v pivnom kúpeli
Bravčové mäso zďaleka nepatrí k mojim obľubeným pochuťkam, ale občasná zmena chutí nezaškodí...

Snežná fazuľa
:-) Niekde majú snežné sovy, inde zasa snežné leopardy, u nás to bola fazuľa...

Pečené baby zemiačky s hubami
Zemiaky kefkou očistíme (nešúpeme), pokrájame na polovičky alebo štvrtky a dáme na plech. Šampiňóny očistíme,...

Sladký Trojkráľový veniec (Rosca de Reyes)
Každý rok na Troch kráľov sa schádzajú mexické rodiny aby spolu rozkrojili trojkráľový veniec, v ktorom...

Červená šošovica s quinoou
Tento obed máte uvarený za pol hodinku, ak práve nemáte quinou, môžete ju nahradiť ryžou alebo zemiakovou kašou....

Pohárový perník
Tento perník robievala ešte moja babka medzi prácou na záhrade keď mala menej času. Je to...

„Sklené“ rezance s kuracím mäsom
Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút....

Karfiolovo-špenátový nákyp
Karfiol rozobratý na ružičky varíme do polomäkka v slanej vode/8min/.

Grilovaná zelenina
Recept ma zaujal v relácii "Tajomstvo mojej kuchyne" ktorú moderuje p. Magálová. Milovníci zeleniny si prídu...

Fašírky a Mortadella
Fašírka je jedlo mnohých variácíí, každá jedna je vlastne originál! A tu si môžte pozrieť niekoľko...

Tvarohový baranček
Kedysi baranček nikdy nechýbal na veľkonočnom stole, mama nám ho piekla, aj keď sme už...