
Spišské zemiaky
Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky, rozložíme na vymastený plech, posolíme, posypeme rascou a natrieme na ne plnku....

Gerlachovské rezy ( Gerbaud, Žerbó)
Spravíme kvások z mlieka a droždia a špetky cukru. Vlejeme do múky s maslom...

Šúľance s bryndzou
Nedávno som urobila viac šúľancov. Dala som z nich do mrazničky . V...

Brokolicové lasagne s cuketou
Brokolicu očistíme a uvaríme v slanej vode. Po uvarení dáme do misky a popučíme, pridáme...

Grilované palacinky s tvarohom a ovocím
Pripravíme si palacinkové cesto, ktoré necháme odpočívať 30 minút. Potom upečieme na olejom potretej palacinkárni...

Krkovička v pivnom kúpeli
Bravčové mäso zďaleka nepatrí k mojim obľubeným pochuťkam, ale občasná zmena chutí nezaškodí...

Škoricové koláčiky
Recept mi dala moja manažérka v práci, hneď sme ho v ten víkend všetky kolegyne doma...

Mlieková polievka s ryžou
Ako dieťa som niektoré polievky milovala a tie čo nie, nevarím. Mliekovú varievala mamka často....

Cuketové lasagne s hlivou bez cestovín
Lasagna je tradičný sýty pokrm talianskeho pôvodu. Skladá sa z niekoľkých vrstiev tenkej cestoviny prekladanej s...

Hovädzie s brokolicou a zelerom
Tento recept hovadzieho s prichutou cinskej kuchyne je u nas velmi oblubeny. Povodny recept pochadza od...

Morský čert na toskánsky spôsob so schwarzwaldskou šunkou
Kúpil som morského čerta a hľadal recept. Nakoniec som ho našiel až na jednej nemeckej stránke...

Jelení chrbát v chrumkavej kôrke
Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny....

Liptovské ruže
Rezne naklepeme, ochutíme vegetou. Na každý rezeň položíme plátok syra.

Sadlové pečivko sladké aj slané
Dnes som upiekla toto vynikajúce pečivo na sladko s orechovou plnkou a na slano s makom a...

Rizoto na španielsky spôsob
Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, vás prenesie...

Kysnuté koláčiky na slano aj na sladko
Z droždia, zo štipky soli, z cukru a mlieka pripravíme kvások. Vlejeme ho do múky,...

Ovsená kaša s banánom a kivi
Vločky premyjeme vodou, nasypeme do hrnca a zaleje mliekom. Varíme na miernom ohni a varíme...

Slivky v prosciutte
Výborné, rýchle, jednoduché a fakt veľmi chutné. Ja to robievam na rodinné oslavy, ...

Talianske „cannoli“ s ricottou a kandizovaným ovocím
Všeličo nám pripomína chvíle dovolenky – suveníry, mušle a kamienky, fotografie či videá, fľaša vína......

Cviklový šalát s jablkami
Surovú, varenú alebo sterilizovanú červenú repu, jablká a zeler nadrobno nakrájame, pokvapkáme rastlinným olejom,...

Kuracia roláda
Kuře si již lehce vykostíte podle nedávno vloženého receptu a já se s vámi rád podělím a...

Pikantné špagety
Komerčný recept<br /> Ak do jedla primiešate dlhé špagety, o zaujímavý obed máte postarané. Ak ešte...

Strapatá nátierka
Z bryndze, kyslej kapusty, cibule a smotany. Samé zdravé veci, už len cesnak...

Bazalkové kari s tofu a cícerom
Cesnak a zázvor očistíme a rozlačíme na pastu. Cibuľku nakrájame na menšie kocky. V panvici...

Polievka Ratatouille
Ratatouille patrí medzi najznámejšie francúzske pokrmy, bežne ide o zeleninovú prílohu k rôznym mäsovým a iným...

Lososové linguine s pórom a smotanou
Minule som sem pridával marinovaného lososa. Zostalo mi z neho, tak som rozmýšľal čo s...

Zemiakovo-cukinový nákyp
Tento nakyp je u nas dost oblubeny. Robievam ho castejsie ked mame vacsie mnozstvo cukin.

Jelenie plece na znojemský spôsob
Dostala som pekné jelenie mäso. Máme radi mäso s omáčkou, tak som ho pripravila na...