Piškótovo-smotanová „torta“ - nepečená fotorecept
Foto: gordonko
Robili sme na posedenie s priateľmi niečo pod zub...a trochu improvizovali.
príprava
Suroviny
2 bal. (po 240 g) |
|
6 téglikov |
|
6 bal. |
|
3 - 6 PL |
|
vykôstkované |
|
zostatok z „pudingáčov“ |
|
2 - 3 PL (Granko) |
|
0,5 - 1 dcl |
|
Postup
-
1
Potrebné suroviny.
-
2
Na dno tortovej formy poukladáme piškóty.............,,my,, nemáme dno tak poslúžil plytký tanier.
-
3
šťavu z višní som zriedil rumom a ňou som kropil - navlhčoval piškoty
-
4
dve smatanky som premiešal s dvomi vanilínovými cukry a aby sme boli tučnejší pridal som aj 1- 2 lyžice cukru.
-
5
tento krém sa poroztiera na piškóty
-
6
na krém porozkladáme vykostkôstkované višne a opakujeme ďalšou vrstvou piškótou... tento postup 3 x opakujeme až sa dostaneme k vrchu formy
-
7
keď sme dokončili 3 vrstvu rozotrieme krém zo smotaniek a naň pridáme plnku do PUDINKÁČOV
-
8
trochu krému a granko premiešame , ....aby sa zmenila farbu krému a nazdobíme ....
-
9
a nakoniec minieme posledné kúsky višní a máme hotovo
-
10
a zanesieme vychladnúť do chladničky 2
Diskusia k receptu