Biskupský chlebík z mandľovej múky

moinka - fotkamoinka, 30. decembra 2012
Biskupský chlebík z mandľovej múky
Foto: moinka

Klasický recept na biskupský chlebík prispôsobený bezlepkovej a paleo diéte.

15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g (paleo)
2,5 dcl
6 ks
250 g
1 ks
100 g (hrozienka,brusnice,...)
2 ks




Postup

  1. 1

    Oddelíme bielka od žĺtok. Žĺtka vyšľaháme s cukrom. Do vyšľahaných žĺtok pridáme arašidový olej.

  2. 2

    V inej miske pomiešame dokopy múku, sušené ovocie, kôru z citrónov a prášok do pečiva. Zmiešame zmes z jednej aj z druhej misky dokopy a pridáme vyšľahány sneh z bielok.

  3. 3

    2 chlebové formy (alebo srnčí chrbát) potrieme olejom a vysypeme múkou. Cesto rozotrieme do oboch foriem a pečieme 45 minút pri teplote 180°C.

Diskusia k receptu

danavelkna
jej paráda zdravý koláč :-) vyskúšam, ale dám menej cukru, my sa s ním až tak nekamarátime :-)
mandle teraz nemám, vyskúšam lieskovce :-) dám vedieť
jozka2
jedla som u kolegini kolaciky z mandlovej muky,chutovo su vyborne,ona ich chca vyhoditmne zase prenachutili,ale ked ich budem robit a dporucam neceliatikom nahradit cast mandloejmuky mukou hladkou,my nie sme zvyknuty na taku konzisteciu iked znovu opakujem mne velmi chutili.
moinka
:-) tento biskupský chlebík sa veľmi nelíši od klasického, chuťovo, ale v iných receptoch cítiť, že je použitá iná, ako pšeničná múka. Je to o zvyku, celý život jeme výrobky zo pšeničnej a hlavne bielej múky a nové chute nás prekvapujú, niekoho pozitívne, niekoho negatívne. Ja nie som celiatik, ale mám radšej koláčiky z rôznych bezlepkových múk a rada experimentujem :-)
flower
malá poznámka: arašidy nepatria do paleo, pretože sú vlastne strukoviny.
Ja by som to asi skúsila s prepusteným maslom - ghee.