Foto: moinka
Klasický recept na biskupský chlebík prispôsobený bezlepkovej a paleo diéte.
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelíme bielka od žĺtok. Žĺtka vyšľaháme s cukrom. Do vyšľahaných žĺtok pridáme arašidový olej.
- 2
V inej miske pomiešame dokopy múku, sušené ovocie, kôru z citrónov a prášok do pečiva. Zmiešame zmes z jednej aj z druhej misky dokopy a pridáme vyšľahány sneh z bielok.
- 3
2 chlebové formy (alebo srnčí chrbát) potrieme olejom a vysypeme múkou. Cesto rozotrieme do oboch foriem a pečieme 45 minút pri teplote 180°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mandle teraz nemám, vyskúšam lieskovce :-) dám vedieť
Ja by som to asi skúsila s prepusteným maslom - ghee.