Foto: pelagea
Prvý krát som sa inšpirovala receptom, druhý a tretí krát som tam dala už všetkooo, na čo som mala chuť O:-)
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
(alebo akákoľvek iná) |
|
|
|
|
|
|
|
málo |
|
rôzne, najlepšie zo záhradky :-) |
|
od oka (alebo škorica a trs. cukor) |
|
|
|
|
|
(umyté a opražené) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Ošúpem hrušky, jablká, odjadrím ich, nakrájam na "kocky" a rozprestriem po vymastenom plechu (mám taký malinký, teraz priateľ kričí, že 25x16cm, tak akurát pre hladných dvoch alebo skromných štyroch :-P) Ja som mala višňový kompót otvorený v chladničke- len som ich rýchlo vykôstila a voľne pohodila, aby bolo všade rovnako.. (prvý krát som robila s hruškami a brusnicami zavarenými, teraz som brusnice vynechala).
- 2
Na ovocie som rovnomerne rozsypala škoricový cukor, potom mak (ten milujem takže hojnee) a kokos tiež.
- 3
Do nádoby som si nasypala múku, vločky, pridala som žĺtko, rozpustené maslo a asi za lyžicu trstinového cukru.. (ja mám radšej menej sladké, potom môžem viac zjesť :-)) Všetko som to zmiešala do akejsi mrveničkovej podoby (tento krát to pripomínalo skôr perníkové cesto) a keďže sa "nepáram" rukou som to rovnomerne naukladala na masu, ktorá už len na to čakala na plechu.
- 4
Na vrch som nasypala konopné semienka a lúpané mandle a šupla to do trúby na 180° cca 20-30 minút.. na čas nepozerám, chodím to pozerať. Na vrchu to pekne zhnedne alebo keď som nedočkavá, len pichnem do ovocia a juchuchú.. Tento krát som urobila aj šľahačku zo smotany, s troškou cukru.
Ualá!
Mimochodom, fantázií sa medze nekladú, takže vymýšľajte smelo! :-)
Ps: Hlavná foto je pred upečením, lebo nejako rýchlo z neho ubudlo a to už pekná fotka nebola :-D
Dobrú chuť! :-))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vydarená kombinácia..
mak celý alebo mletý..??
Ešte som rozmýšľala ako z toho urobiť vegánsku maškrtu, aj keď som to zatiaľ neskúšala, myslím, že namiesto masla by mohlo ísť sójové mlieko (s. prášok s vodou). Vyskúšam nabudúce a dám vedieť :-)