Foto: esi
Tak ako každý rok, k Vianociam patrí perníková chalúpka. Toho roku ich bolo 30 kusov.
3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Všetko spolu zmiešať a dobre vymiesiť. Cesto nechať odpočívať min. 2-3 dni. Rozgúľať na cca 6 mm. Formičkami na chalúpku vykrojíme potrebné tvary. Pečieme 200 st. C. 10 min.
- 2
Po upečení potrieme vajcom a znovu dáme do rúry na cca 1 min. Jednotlivé steny skladáme a lepíme vymiešaným bielkom s cukrom. ako som písala v inom postupe chalúpky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
najkrajšia chalúpka pre vnúčatá.
Klobuk davam dole az po ciernu zem,si velmi sikovna