Foto: bekestef
Jednoduchý, ale výborný univerzálny šalát. Univerzálny preto, lebo kto nemá rád krevety, môže si ich nahradiť niečím iným, napr. údeným lososom, opečeným slaninovým čipsom Zobraziť celý popisJednoduchý, ale výborný univerzálny šalát. Univerzálny preto, lebo kto nemá rád krevety, môže si ich nahradiť niečím iným, napr. údeným lososom, opečeným slaninovým čipsom a podobne.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do šalátovej misy si dáme premytú rukolu. Pridáme nakrájané cherry paradajky, trochu citrónovej šťavy, čierne korenie, soľ a olivový olej. Všetko jemne premiešame a prípadne dochutíme.
- 2
Medzitým si pripravíme krevety a to krátkym (naozaj krátkym - cca 2 minúty) orestovaním na troche olivového oleja. Na rozohriaty olej dáme krevety, nadrobno nasekaný cesnak a na drobno nasekané chilli papričky. Počas restovania priebežne miešame aby sa nám krevety v zmesi cesnaku a chilli rovnomerne "obalili". Dochutíme soľou a trochou citrónovej šťavy.
- 3
Rukolový šalát naservírujeme na tanier, na vrch nastrúhame hobliny parmezánu (prípadne jemne posypeme strúhaným parmezánom) a naukladáme krevety. Môžme ešte pokvapkať trochou olivového oleja.
- 4
Ja osobne tento šalát obľubujem buď len tak bez prílohy, prípadne so zapečenou bagetkou s bylinkovým maslom. Krevety môžme použiť čerstvé (sivé) - doba prípravy je doba, kým získajú krásnu oranžovú farbu, alebo predvarené - kde je doba prípravy minimálna, nakoľko ide v podstate iba o ich ohriatie. Nadmerne dlhou prípravou by zgumovateli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu