
Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom
Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a...

Jarné rizoto s hráškom a bylinkovým olejom
Toto rizoto je skvelým spojením chutí aj štruktúr.

Kukurica na mede s pečenými zemiakmi a restovanými šampiňónmi
Doma v chladničke mi už dlhšiu dobu stála predvarená kukurica. Dlho som na internete hľadala recept,...

Korunové koláčiky
Z teplého mlieka, cukru a droždia urobíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Do misy dáme...

Rizoto s medvedím cesnakom
Jemné krémové rizoto s medvedím cesnakom je ideálnou voľbou pre jarné dni....

Topinaburový krém
Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....

Šampiňónová sviečková omáčka
Na obed ku knedliam nemusí byť vždy mäso. Táto výborná hubová zeleninová omáčka je toho dôkazom....

Svieži šalát s quinoou a zeleninou
Tento šalát z quinoy a zeleniny je zdravá, svieža a chutná voľba, ideálna pre každé ročné obdobie....

Verné srdiečka
Na dosku preosejeme práškový cukor, pridáme nastrúhanú čokoládu, mandle, mleté korenie a bielok...

Ovocie na perinke
Na prípravu použijeme akékoľvek ovocie, v mojom prípade to bola lesná zmes. Mierne ju zohrejeme a...

Raňajkové mandľovo-mrkvové misky bez lepku
Máte radi teplé a sladké raňajky, ale chceli by ste niečo zdravšie? Máme pre vás dobrý tip....

Varené placky
V miske rozmiešame tvaroh s práškovým cukrom a rastlinným tukom. Pridáme vajcia, múku, krupicu,...

Tvarohom plnená palacinka z rúry
Fantastická sladká dobrota na sviatok i piatok, pre malých aj veľkých jedákov.

Zapekaná šošovica so zeleninou
Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie.

Fazuľkový nákyp
Fazuľka je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Tentokrát ponúkam fazuľkový...

Parmezánové košíčky
Sú ideálne na plnenie slanými pochúťkami a najlepšie je, že sa dajú zjesť. Naše parmezánové...

Vyprážané pirohy s kyslou kapustou
Kvások: Do vlažného mlieka dáme cukor a droždie (1 balík sušeného som dala ja). Premiešame a...

Roztomilé mesiačiky
Maslo miešame, po lyžiciach doň pridávame cukor, striedavo žĺtky, čokoládu, nakoniec múku a...

Cukrované placky
Vajcia rozšľaháme so soľou, cukrom, maslom alebo rastlinným tukom. Pridáme preosiatu múku a vypracujeme tuhšie...

Tekvicovo-batatová polievka
Krémová polievka nie každému vyhovuje. Ale tí, ktorí ju majú radi, si prídu na...

Pórová omeleta s pažítkou
Rýchla večera, keď nás hlad morí a nie je čas na dlhé varenie....

Šalát so zázvorom na podporu imunity
Všetku zeleninu (kapia, paradajky, reďkovky) umyjeme a nakrájame a pridáme spolu s nakrájanou pažítkou, ...

Pohánkovo-banánové sušienky bez lepku
Na raňajky, na desiatu deťom, na olovrant ku kávičke - hodia sa všade....

Rezance fettuccelle s lekvárom, lieskovcami a škvarkami
Tak toto je extra objednávka mojej „prišahanej“ krajšej polovičky....

Valentínske krupicové srdiečka
Tieto srdiečka potešia každého. A nemusia byť iba na Valentína. Deťom urobia radosť hocikedy.

Cestoviny s cuketou a čínskou kapustou
Čínska kapusta je veľmi chutná zelenina. Dá sa použiť na akýkoľvek pokrm, od šalátov cez prílohy, polievky......

Cesnak pečený v oleji
Delikatesa, ktorá sa skvelo hodí na hrianku, bagetu, na dochutenie nátierky alebo dresingu....