Špenátový klobúčik v cibuľovom kréme

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár boutique hotela Arcadia v Bratislave, 17. marca 2016
Špenátový klobúčik v cibuľovom kréme
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Klobúčik:
150 g
310 g
3 ks
5 ks
2 PL
Cibuľové pyré:
4 väčšie ks
115 g
250 ml
1 čl
Paprikový dip:
260 g
5 strúčikov
120 ml
podľa potreby
1 malý ks
Plnka:
2 strúčiky
200 g
štipka
5 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na klobúčik zmiešame a vypracujeme hladké, ale veľmi pružné cesto a necháme ho asi pol hodiny odpočinúť. Odpočinuté cesto potom na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenké plátky a tie potom pomocou vykrajovačiek povykrajujeme na kolieska. Na každé položíme trochu plnky a prikryjeme ďalším kolieskom – okraje postláčame. Natrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme variť do vriacej osolenej vody na 3 – 4 minúty.

  2. 2

    Cibuľový krém: Cibuľu očistíme, nakrájame na tenké kolieska a na masle urestujeme, kým nezmäkne. Pridáme smotanu, soľ, chvíľku povaríme a celé v mixéri rozmixujeme na jemný krém. Dochutíme, chvíľu ešte zredukujeme v kastróliku, odstavíme a zašľaháme maslo.

  3. 3

    Paprikový dip: Červené papriky umyjeme, potrieme olivovým olejom a sprudka opečieme v rúre, hotové vyberieme, zakryjeme, aby sa sparili. Potom ošúpeme, nakrájame a vložíme do mixéra spolu s cesnakom, olivovým olejom, so soľou, s mletým čiernym korením a so štipkou čili papričky. Rozmixujeme na jemný dip, v prípade, že je hustý, môžeme zriediť vývarom. Použijeme ho na dekoráciu.

Diskusia k receptu

stanci11
vyzerá to krásne a chutiť to musí úžasne :) už len odhodlať sa do toho :D
stanci11
@Mijaita (18.3.2016 08:50)
pravdu máš ;) stačí voľnejší víkend a môžeme sa vyhrať v kuchyni ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia