Špenátový klobúčik v cibuľovom kréme
šéfkuchár boutique hotela Arcadia v Bratislave, 17. marca 2016

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Klobúčik: | |
| 150 g |
|
| 310 g |
|
| 3 ks |
|
| 5 ks |
|
| 2 PL |
|
| Cibuľové pyré: | |
| 4 väčšie ks |
|
| 115 g |
|
| 250 ml |
|
| 1 čl |
|
| Paprikový dip: | |
| 260 g |
|
| 5 strúčikov |
|
| 120 ml |
|
|
|
|
| podľa potreby |
|
| 1 malý ks |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 2 strúčiky |
|
| 200 g |
|
| štipka |
|
| 5 g |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na klobúčik zmiešame a vypracujeme hladké, ale veľmi pružné cesto a necháme ho asi pol hodiny odpočinúť. Odpočinuté cesto potom na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenké plátky a tie potom pomocou vykrajovačiek povykrajujeme na kolieska. Na každé položíme trochu plnky a prikryjeme ďalším kolieskom – okraje postláčame. Natrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme variť do vriacej osolenej vody na 3 – 4 minúty.
- 2
Cibuľový krém: Cibuľu očistíme, nakrájame na tenké kolieska a na masle urestujeme, kým nezmäkne. Pridáme smotanu, soľ, chvíľku povaríme a celé v mixéri rozmixujeme na jemný krém. Dochutíme, chvíľu ešte zredukujeme v kastróliku, odstavíme a zašľaháme maslo.
- 3
Paprikový dip: Červené papriky umyjeme, potrieme olivovým olejom a sprudka opečieme v rúre, hotové vyberieme, zakryjeme, aby sa sparili. Potom ošúpeme, nakrájame a vložíme do mixéra spolu s cesnakom, olivovým olejom, so soľou, s mletým čiernym korením a so štipkou čili papričky. Rozmixujeme na jemný dip, v prípade, že je hustý, môžeme zriediť vývarom. Použijeme ho na dekoráciu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








pravdu máš ;) stačí voľnejší víkend a môžeme sa vyhrať v kuchyni ;)