Pečená zelenina
Pečená zelenina

Bryndzové maslo s pečenými paprikami

Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 22. mája 2018
Bryndzové maslo s pečenými paprikami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 g
50 g (nakladaná)
30 g (vysmážaná)
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do zmäknutého masla s bryndzou zapracujeme všetky suroviny a vytvoríme kompaktnú hmotu. Pomocou potravinovej fólie vytvarujeme valček, ktorý necháme stuhnúť v chladničke.

  2. 2

    Pripravené maslo nielenže môžeme natierať na chlebík, ale ním aj glazovať upečené mäso – rib eye steak alebo kuracie prsia. Po upečení mäsa vložíme bryndzové maslo na panvicu s trochou zeleninového vývaru a necháme za stáleho miešania rozpustiť. Vytvoríme tak omáčku, ktorou prelejeme hotové mäso.

Diskusia k receptu


Jeden komentár