Tekvicové vafle bez lepku s čučoriedkovou omáčkou
Foto: novalim
Bezlepkové vafle sú krásnym spôsobom, ako začať víkendové ráno. Celou vašou kuchyňou sa bude šíriť príjemná sladká vôňa a
týmto raňajkám len ťažko niekto Zobraziť celý popisBezlepkové vafle sú krásnym spôsobom, ako začať víkendové ráno. Celou vašou kuchyňou sa bude šíriť príjemná sladká vôňa a
týmto raňajkám len ťažko niekto odolá. Pripravte si ich podľa nášho receptu a s hrsťou čerstvého ovocia to ani nemôže byť lepší
štart do nového dňa.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto (1 hrnček = 250 ml): | |
1 hrnček (pripravené uvarením a rozmixovaním 1 hokkaido tekvice alebo kúpené) |
|
1/2 ks pretlačený |
|
2/3 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
2 ks |
|
štipka |
|
2 PL + na vymazanie vafľovača (alebo roztopené maslo) |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Na omáčku: | |
300 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
|
|
podľa chuti |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vo väčšej mise metličkou zmiešame všetky suroviny na cesto do hladkej tekutej zmesi. Ak je príliš husté, môžeme pridať trochu vlažnej vody. Nalejeme do rozpáleného vaflovača, ktorý sme vymastili olejom a vafle pečieme dozlatista.
- 2
Medzitým si pripravíme omáčku. Do menšieho kastróla vložíme čučoriedky a podlejeme troškou vody, aby čučoriedky neprihárali. Podľa chuti môžeme pridať cukor. Za občasného miešania necháme zovrieť, potom znížime teplotu a povaríme ešte pár minút do úplného zmäknutia.
- 3
Hotové vafle prelejeme čučoriedkovou omáčkou a ozdobíme ovocím a mandľovými lupienkami.
Tiež vafle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu