Tekvicové vafle
Tekvicové vafle

Tekvicové vafle bez lepku s čučoriedkovou omáčkou

novalim - fotkanovalim, 20. mája 2023. Komerčný recept.
Tekvicové vafle bez lepku s čučoriedkovou omáčkou
Foto: novalim

Bezlepkové vafle sú krásnym spôsobom, ako začať víkendové ráno. Celou vašou kuchyňou sa bude šíriť príjemná sladká vôňa a týmto raňajkám len ťažko niekto Zobraziť celý popisBezlepkové vafle sú krásnym spôsobom, ako začať víkendové ráno. Celou vašou kuchyňou sa bude šíriť príjemná sladká vôňa a týmto raňajkám len ťažko niekto odolá. Pripravte si ich podľa nášho receptu a s hrsťou čerstvého ovocia to ani nemôže byť lepší štart do nového dňa.
Zdroj: www.novalim.sk

4 ks
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto (1 hrnček = 250 ml):
1 hrnček (pripravené uvarením a rozmixovaním 1 hokkaido tekvice alebo kúpené)
1/2 ks pretlačený
2/3 hrnčeka
1/3 hrnčeka
2 ks
štipka
2 PL + na vymazanie vafľovača (alebo roztopené maslo)
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
Na omáčku:
300 g (čerstvé alebo mrazené)
podľa chuti
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Vo väčšej mise metličkou zmiešame všetky suroviny na cesto do hladkej tekutej zmesi. Ak je príliš husté, môžeme pridať trochu vlažnej vody. Nalejeme do rozpáleného vaflovača, ktorý sme vymastili olejom a vafle pečieme dozlatista.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme omáčku. Do menšieho kastróla vložíme čučoriedky a podlejeme troškou vody, aby čučoriedky neprihárali. Podľa chuti môžeme pridať cukor. Za občasného miešania necháme zovrieť, potom znížime teplotu a povaríme ešte pár minút do úplného zmäknutia.

  3. 3

    Hotové vafle prelejeme čučoriedkovou omáčkou a ozdobíme ovocím a mandľovými lupienkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia