Cviklový koktail s kozím syrom
Radovan Minárik
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 11. januára 2015
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 11. januára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu, červenú repu a petržlen očistíme a nastrúhame na strúhadle. Zemiaky a cibuľu nakrájame nadrobno.
- 2
Do hrnca nalejeme olej a necháme ho rozpáliť, urestujeme cibuľku do sklovita, pridáme zemiaky a nastrúhanú zeleninu a chvíľu restujeme v hrnci.
- 3
Po chvíli restovania zalejeme vodou, osolíme, pridáme muškátový oriešok a mletú rascu, necháme prevariť.
- 4
Polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka, prevaríme a dochutíme podľa potreby. Nalejeme do misiek a dekorujeme kúskami grilovaného kozieho syra.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu