Cviklový koktail s kozím syrom

Radovan Minárik
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 11. januára 2015
Cviklový koktail s kozím syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
3 ks
1 ks
1 ks
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Mrkvu, červenú repu a petržlen očistíme a nastrúhame na strúhadle. Zemiaky a cibuľu nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Do hrnca nalejeme olej a necháme ho rozpáliť, urestujeme cibuľku do sklovita, pridáme zemiaky a nastrúhanú zeleninu a chvíľu restujeme v hrnci.

  3. 3

    Po chvíli restovania zalejeme vodou, osolíme, pridáme muškátový oriešok a mletú rascu, necháme prevariť.

  4. 4

    Polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka, prevaríme a dochutíme podľa potreby. Nalejeme do misiek a dekorujeme kúskami grilovaného kozieho syra.

Diskusia k receptu

marikahr
zaujimave recepty, a pritom suroviny velmi dostupne, ...stoji za vyskusanie ;-)
methi
Tuto by som ochutnala, vyzera pekne, aj podla surovin.
radost
takéto novoty si robí v poslednom čase môj syn..môžem byť spokojná s ním..??




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia