
Cuketové taštičky s domácou omáčkou
Cuketu očistíme a nakrájame na hrubé kolieska. Každé koliesko narežeme a naplníme plátkom mozzarelly a šunky....

Zelená špargľa s citrónovým žĺtkom
Na prípravu potrebujeme žĺtok z vajíčka uvareného natvrdo. Mne ostal surový žĺtok, preto som ho...

Šalát s cviklou a pomarančom
Šalát umyjeme a necháme odkvapkať. Pomaranč a uvarenú cviklu nakrájame na mesiačiky.

Šalát z ananásu a uhorky
Tento recept som našla v brožúre 100 receptov na posilnenie imunity, v týchto chladných mesiacov ju...

Pukance kamutové
Pšenici kamut používám ráda, chutná mi vařená do salátů, pod maso. Na stole...

Šupky do hubky
Bagetu nakrájame na kolieska, plech potrieme olejom a bagetky krátko opečieme. Syr nakrájame na tenké kolieska, cherry...

Rajčiny plnené hermelínom
Minulé leto sme mali veľmi veľa rajčin, tak sme vymýšlali všelijaké plnky a tak vzniklo aj...

Vaječná hermelínová nátierka
V panvici rozpustíme kúsok masla a do neho rozbijeme vajíčka. Miešame, kým nezhustnú, potom...

Pohánkové ravioly s ricottou a so špenátom
Špenát necháme rozmraziť, vyžmýkame z neho prebytočnú vodu a zmiešame spolu s ostatnými ingredienciami na náplň....

Torta s feniklom a kozím syrom
Na každý kus zeleniny sa pozerám s veľkým rešpektom. Krájam ju, varím či pečiem tak,...

Cestovinová omeleta
Na olivovom oleji speníme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a...

Chrumkavé kolieska
Na posedení s priateľmi k vínku sa hodí aj tento jednoduchý recept...

Špargľa s avokádovými vajcami
Posledný tohtoročný záchvev špargle, navyše krásnej z oblasti Landes, ktorá je ňou preslávená asi ako...

Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ...

Jahodové guľôčky
Odpaľované cesto: Vodu, olej a soľ dáme variť. Po prejdení varom nasypeme múku a miešame,...

Polievka Zajka Uška
Tento recept je popravde moja prvá polievka (naozajstná ) v živote . Je to typická mrvičková...

Falošná tatarka 2
Je to najjednoduchšia tatarka, akú len poznám a veľmi jednoduchá- bezvaječná

Marinované olivy so sušenými paradajkami
Olivy u mňa v kuchyni jednoducho nesmú chýbať. Či už ako súčasť rôznych receptov alebo ako...

Bábovka s jabĺčkami a škoricou
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Potom pridáme vrchovatú PL škorice...

Fenyklový salát
Měl jsem ještě jednu bulvu fenyklu a uvažoval co s ní provést. Prošel jsem si své...

Paradajkovo-bazalková omáčka na zimu
Chuť čerstvých sladkých paradajok, ktorú si viete vychutnať aj v zime. Túto omáčku varím každý rok, moje deti ju majú veľmi radi....