Foto: janulienka90
Ťažko som vymýšlala názov tohto receptu, tortiloidná preto, lebo pôvodne som túto placku robila na slano a z hladkej múky ( vtedy mi to Zobraziť celý popisŤažko som vymýšlala názov tohto receptu, tortiloidná preto, lebo pôvodne som túto placku robila na slano a z hladkej múky ( vtedy mi to pripomínalo tortily) až raz som mala chuť na sladké a po menšej úprave vzniklo toto :)
porcie
Postup
-
1
Pripravíme si kvások. Do surovín som uviedla trochu droždia-ja dávam asi 1/5 tej klasickej kocky. Rozpustím v 2 dcl vody a 1 lyžičke cukru. Nechám po utierkou kým si pripravím suroviny na cesto.
- 2
V miske zmiešame celozrnú múku, zomleté ovsené vločky, pšeničné klíčky, škoricu a cukor ( škoricu a cukor nechám množstvo na vás kto má rád sladšie a kerenistejšie dá viac ). Pridáme olej a kvások. Vymiesiime cesto. Cesto má byť nelepkave. ( aj je ešte lepkavé pridám múku, ak sa mi zdá suché dám trocha viac vody) Necháme postáť približne 15 minút ( môžete aj dlhšie, mne sa nechce čakať)
- 3
Cesto rozdelíme na 6 častí, urobíme z nich také guličky a každú vyvalkáme na 1-2 mm hrubé placky (už nemúčim- cesto je také, že sa nelepí ). Na rozpálenej panvici na sucho opekáme pár sekúnd až minútu z každej strany. Ukladáme do misky pod utierku, aby ostali mäkke. Nakoniec ich naplníme podľa toho čo máme radi, ja dávam dovnútra lekvár a na vrch biely jogurt s medom, alebo čerstvé ovocie mixované. Ak sa mi podarí urobiť tvrdšie tak ich natrhám a pokvapkám medom a len tak chrúmem.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu