Zapekaná brokolica s mandličkami
Z mojich casopisovych vystrizkov, urobila som si z nich taku riadnu kucharsku knihu, velmi rada sa...
Pomarančové kolieska
Z múky, cukru, soli, pomarančovej kôry, žĺtkov a masla vypracujeme hladké cesto, ...
Kokosová-ovsená kaša s karamelovým krokantom
Lahodná, sýta raňajková kaša s exotickou chuťou.
Ryža s jalopeño ako príloha
Každý má svoj, určite ten „najsamlepšejší gríf“ na prípravu ryže, čoby prílohy! Už od prvopočiatku...
Sézamové pečené zemiaky
Rúru predhrejeme na 200°, zemiaky obielime a nastrúhame(alebo nakrájame) na tenké plátky. Olej zmiešame so...
Nesmažené langoše
Múku zmiešam s kypriacim práškom a soľou, pridáme jogurt. Rukami vypracujeme cesto ktoré necháme 30...
Celestínske rezance bezlepkové
Už vás nudia klasické závarky do polievok? Ak práve dnes máte chuť vyskúšať niečo nové, máme...
Nudle s májovkami
Soused je k nezaplacení a tak mohu zkoušet co všechno se dá s májovkami udělat. Vzhledem...
Moja letná večera
Mala som chuť na niečo iné a zo zopár receptov som si poskladala ten svoj :)
Klasický japonský cheesecake
Ako prvé oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtky tiež vyšľaháme a...
Čierna fazuľa s nakladanou cibuľkou
Fazuľu namočíme na noc. Potom ju dáme variť do čistej vody s lyžicou olivového oleja a...
Tortička z mascarpone s višňami a sirupom
Mascarpone ochutíme časťou kryštálového cukru a všetkým vanilkovým cukrom dobre premiešame, aby sa cukor rozpustil. Dáme...
Grilované cukety s Tofu chilli
Menšie cukety dôkladne umyjeme a škrabkou pozdĺžne urobíme tenké plátky. Grilovaciu panvicu zľahka potrieme olejom...
Domáce hubové tagliatelle (fotopostup)
Recept na domáce cestoviny je pomerne jednoduchý. Trochu som ich vylepšil, aby boli aj samotné...
Pečené zemiaky
Už neviem odkiaľ mám recept ale je chutný aj keď príprava trvá dlho. Pripravujem ich k hoci...
Expresný naan
Verzatilná príloha nielen k indickým jedlám. Naan chlebíky hotové do 10 minút, bez kysnutia, ...
Vitamínový šalát
Kapustu a cibuľu nakrájame nadrobno. Cviklu uvaríme a nastrúhame nahrubo.
Čatní po Slovensky RADULIENKE
V záhradke urodené rajčiny, rozrastená mäta, od sesternice takmer prezreté slivky, od výbornej kamarádky...
Avokádová nátierka
Ani si nepamätám kedy som prvýkrát jedla avokádo. Ale pamätám si, že sme si ho...
Papriková nátierka
Pôvodný recept je z časopisu Vlasta, ktorý pravidelne kupovala moja bývalá kolegyňa a mňa pravidelne nahovárala...
Pečený zeler s kôprovou omáčkou
Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz...
Hokkaido krém s ružičkovým kelom
Tekvica pochádza z Nového Anglicka a Japonci ju od nepamäti pestovali na sopečných pôdach ostrova Hokkaido...
Cestoviny so špenátom
Najprv pripravíme cestoviny, počas prípravy k nim pridáme PL olivového oleja. Na oleji speníme nadrobno...
Skvelý domáci chlebík plný vône domova a tepla rúk, ktoré ho pripravili
Tento recept som vyhodnotila ako najlepší pri všetkých mojich pokusoch upiecť domáci chlieb, ktorý by chutil...
Hríbikové rizoto
Umytú a osušenú ryžu uvaríme. Namočene sušené hríby scedíme z vody (stačí namočiť pol hodiny pred...
Plnené baklažánové roládky podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt
Módna návrhárka Lýdia Eckhardt rada robí jedlá v zapekacích miskách, ktoré sa dajú pripraviť večer vopred a zapiecť až pred podávaním....
Môj obľúbený grécky šalát
V lete často namiesto klasickej prílohy k mäsu podávam šaláty a tento je môj obľúbený.
Krém zo stonkového zeleru s cícerom na masle
Ulietam si na veciach ktorých sa ľudia na Slovensku boja. Jedia ich prinajlepšom občas ale nekombinujú...
Jabĺčko v tuneli, dva krát
Recept som dostala emailom už dávnejšie. Akosi som naň pozabudla. Dnes som si ho znovu prečítala a...
Torta Črievice
Tento dort jsem pekla pro kamárádku její dceři k narozeninám. Nápad byl můj a ona nevěřila,...