
Marinovaná žlutá cukina
Ke všemu grilování je výborný salát z lahodné žluté tekvice, dobře vychlazený.

Veľkonočný veniec
Vyberám tento recept z mojich starších výpiskov z receptára Slovenskej televízie, blížia sa veľkonočné sviatky a...

Čipsiho koláčik
Takže toto je môj prvý recept na Varechce. Vymyslela som ho ja s mojou sestrou...

Vegetarian Korma po našom
Tento recept som objavila na stránke allrecipes. com Recept je chutný, avšak keď som ho chcela...

Sójové mäso v syrovom cestíčku
Je to rýchly a jednoduchý recept na prípravu. Väčšinou používam sójové rezance. Má ho dokonca ...

Celozrnný kuskus so zeleninou
Zohrejeme si olej v hrnci, pridáme cibuľu a zeleninu okrem brokolice.

Pohánkové palacinky
Z ingrediencií si vypacujeme hladké cesto, ktoré lejeme naberačkou na rozpálenú panvicu a pečieme z oboch...

Profiterolky
Profiterolky sú klasický francúzsky cukrársky výrobok, u nás známy ako veterník.

Toskánsky kel v marináde
Konečne som dostala semienka toskánskeho kelu, výborne sa mu tu darí, a na nete som...

Francúzske toastové pikantné pečené jablká
Veľmi chutné. (nájdete aj tu: www. nosalty. hu, , www. toprecepty. sk /som registrovaná/).

Vitamínová bomba
Neviem či je to dobrý názov, ale ja to robím teraz častejšie v tomto období, ked sú...

Závin pre kráľov s vínovou penou šodó
Tento recept sa tvári ako starodávny, ale nie je v mojich silách potvrdiť alebo vyvrátiť jeho...

Pomarančové kolieska
Z múky, cukru, soli, pomarančovej kôry, žĺtkov a masla vypracujeme hladké cesto, ...

Zemiakovo-bryndzové a slivkovo-nutellové pirohy
Takto robíme pirohy my (klasické) a slivkovo-nutelové mali premiéru, kedže som slivkovú nutelu robila včera prvý...

Kapustňáky 2-celiatické
Tento recept som skúšala vylepšovať aby sa ľahsie spracovávalo cesto. Urobila som mix z múky a...

Brokolicová nátierka / šalát
Tento recept sa ku mne dostal ako salat, no my si ho pripravujeme ako natierku na...

Môj domáci chlebík
Je vhodný na každodennú konzumáciu. Tento recept som našla v kuchárskej knihe a vylepšila ja osobne...

Šoulet
Aspon 4 h vopred namočime zeleny hrach ale možme nechať kludne aj cez noc. Vodu zlejeme...

Fánky s malinovou omáčkou
Rozmiešame smotanu so žĺtkami, rumom a soľou, postupne primiešavame múku. Dobre vymiesené cesto rozvaľkáme;...

Tagliatelle z lasagní s gorgonzolovou omáčkou
Chcel som použiť cestoviny tagliatelle, no doma som práve žiadne nemal. Keďže som videl Jamesa...

Marhuľky na piškóte
Toto je receptík od mojej zlatej maminy, veľmi jednoduchý, šťavnatý a efektný

Hubová nátierka s bryndzou a tvarohom
Tvaroh rozotrieme s maslom. Pridáme trošku pálivej papriky, na drobno pokrájanú cibulu, rascu, sol a premiešame....

Zaváraná paradajkovo-papriková zmes
Jednoduchý recept na rýchlu a nenáročnú prípravu paradajkovo-paprikovej zmesi do zásoby na zimné obdobie. Môžeme ju...

Nakladaná zeleninová zmes
Všetko zomelieme, pridáme 0, 5 kg soli, PL mletého korenia a nasekanú zelenú vňať z...

Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou
Nastalo obdobie pôstu, tak som skúsila tento posúch a chutil :-)

Pumpkin spice latte (Tekvicové Latté)
V chladných dňoch nemáte čo piť? Skúste si pripraviť Pumpkin spice latte (Tekvicové Latte) podľa nášho receptu....

Gömbe - slané turecké múčne jedlo
Špecialita z dediny môjho manžela, z okolia tureckého mesta Tokat. Tenké cesto, orechy a maslo je fantastická kombinácia....

Syrové palacinky na pondelok
Tieto palacinky pripravujem obyčajne v pondelok, keď mi zostane zemiaková kaša z nedele. Fantázii sa...