Foto: marto990
Jedna z mojich naobľúbenejších. Robievam ju často so smotanou, ako hustú krémovú cesnačku. No skvelá je aj táto variácia.
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji opražíme na mesiačiky nakrájanú cibuľku do sklovita na miernom ohni. Pridáme očistené strúčiky cesnaku, popučené, alebo nie. Pomalým pražením na miernom až slabom ohni zmäknú dostatočne aj nepopučené strúčiky.
- 2
Pokiaľ všetko chytí peknú hnedkastú farbu, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a zalejeme vývarom. Ochutíme soľou, čiernym korením, bazalkou, oreganom a necháme variť, kým zemiaky úplne nezmäknú.
- 3
Polievku odstavíme, rozmixujeme ponorným mixérom a podávame s opečeným chlebom, hriankami a na jemno postrúhaným parmazánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu