Foto: janger
Uz dlhsiu dobu odoberame kazdy tyzden debnicku s bio-zeleninou. Casto je v nej aj tzv. zabudnuta zelenina, ktora sa v obchodoch vyskytuje zriedkavejsie. Pastrnak Zobraziť celý popisUz dlhsiu dobu odoberame kazdy tyzden debnicku s bio-zeleninou. Casto je v nej aj tzv. zabudnuta zelenina, ktora sa v obchodoch vyskytuje zriedkavejsie. Pastrnak som v minulosti robila len velmi malo, no teraz ho uz pripravujem castejsie, na rozne sposoby.
porcie
na 200 °C
Postup
-
1
Ocistene zemiaky a pastrnak postruhame nahrubo. Na tych vacsich "slzickach" na struhaku.
-
2
Syr posekame na male kusky. Dobre je pouzit pikantnejsi syr, s vyraznejsou chutou (pecorino, parmezan, zrela gouda a pod.). Posekame orechy. V smotane (moze byt sladka, ale napriklad aj creme fraiche) rozmiesame vajce, pridame sol, pomlete korenie.
- 3
Zemiaky zmiesame s pastrnakom, 2/3 orechov a asi s polovicou syra. Dame to do vymasteneho nizsieho pekacika. Zalejeme smotanou. Vidlickou to trosku popichame, aby sa smotana vsade dostala. Potom to zakryjeme hlinikovou foliou a dame piect do rury - 200 stupnov. Pecieme tak 30 -45 minut, podla potreby. Kym budu zemiaky makke.
- 4
Hlinikovu foliu dame dolu. Zemiakovu zmes posypeme so zbytkom orechov a syra. Nechame to este chvilu zapiect.
- 5
Vyborne ako samostatne jedlo. Pripadne to moze byt aj priloha k niecomu inemu. Ak vyskusate, prajem dobru chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
vyboulenina, vcucnutý - už sa pripravujem na víkendový reset mozgu, tak po trochu vypínam funkcie. :-))