Zemiaky s paštrnákom

janger - fotkajanger, 16. apríla 2015
Zemiaky s paštrnákom
Foto: janger

Uz dlhsiu dobu odoberame kazdy tyzden debnicku s bio-zeleninou. Casto je v nej aj tzv. zabudnuta zelenina, ktora sa v obchodoch vyskytuje zriedkavejsie. Pastrnak som v minulosti robila len velmi malo, no teraz ho uz pripravujem castejsie, na rozne sposoby.

3
porcie
30-45 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
300 g
200 ml
1 ks
150 g vlašské
150 g tvrdý
 na vymastenie pekáčika

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ocistene zemiaky a pastrnak postruhame nahrubo. Na tych vacsich "slzickach" na struhaku.

    Zemiaky s paštrnákom - obrázok 1
  2. 2

    Syr posekame na male kusky. Dobre je pouzit pikantnejsi syr, s vyraznejsou chutou (pecorino, parmezan, zrela gouda a pod.). Posekame orechy. V smotane (moze byt sladka, ale napriklad aj creme fraiche) rozmiesame vajce, pridame sol, pomlete korenie.

  3. 3

    Zemiaky zmiesame s pastrnakom, 2/3 orechov a asi s polovicou syra. Dame to do vymasteneho nizsieho pekacika. Zalejeme smotanou. Vidlickou to trosku popichame, aby sa smotana vsade dostala. Potom to zakryjeme hlinikovou foliou a dame piect do rury - 200 stupnov. Pecieme tak 30 -45 minut, podla potreby. Kym budu zemiaky makke.

  4. 4

    Hlinikovu foliu dame dolu. Zemiakovu zmes posypeme so zbytkom orechov a syra. Nechame to este chvilu zapiect.

    Zemiaky s paštrnákom - obrázok 4
  5. 5

    Vyborne ako samostatne jedlo. Pripadne to moze byt aj priloha k niecomu inemu. Ak vyskusate, prajem dobru chut.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@afataga , podle vůně? Petžel nádherně voní...pěstujem jen pastiňák, ten nám tak nežerou hraboši. Ti petržel milují, potvory :)
1x bembo
@izabelka , dakujem, aj nam chutia zemiakovo - zeleninove kombinacie, v mnohych podobach...@mariamka , mozno to v tych supermarketoch ani sami nevedia, ze co je co ;-), dakujem za komentik...@evanaaa , dakujem. Ja orechy casto davam do jedla, hlavne, ked mame nieco bezmasite. Aj v tomto mi to pasuje, lebo je aj do coho zahryznut. Orechy mame radi v kazdej podobe, aj muz ;-).
1x evanaaa