
Tmavé žemle (na sedliacke fondue)
Janadelfi ma požiadala o recept na tmavé žemle, ktoré pekávam, keď robím sedliacke fondue...

Cannelloni so špenátom a píniovými orieškami
Podľa návodu uvaríme cestovinové pláty. Na cibuľke orestujeme špenát, pridáme ricottu, soľ, korenie,...

Krémeš trochu inak
Ked´sme doma , len sami dvaja, je nám za plech krémeša veľa, tak som vyšpekuľovala tento...

Kysnuté koláčiky
Jemné koláčiky z kysnutého cesta. Miznú z taniera podozrivo rýchlo... Sú lahodné a voňavé...

Zapečené avokádo
Toto je výborné predjedlo. Mám nesmierne rada avokádo, dajú sa s ním robiť divy...

Cheesecake s rebarborovo-jahodovým želé
V poslednej dobe som si zamilovala dezerty do pohárov, parfait, cheesecake-y, trifle...

Bezlepkový makovo-orechový koláč
V mlieku povaríme mak (chvíľu na miernom plameni), po vychladnutí pridáme med a olej.

Chuťovka s ovčím syrom
Ak máme možnosť, tak vždy si zadovážime čerstvý ovčí syr. Je to ozaj naša Slovenská dobrota. Býva...

Krémová cesnačka
Moje deti zbožňujú krémové polievky. A hlavne, veeeeeeľa na sucho opečeného pečiva k tomu.

Zeleninový nákyp
Zeleninu a zemiaky postrúhame na hrubom strúhadle. Šampiňóny pokrájame na plátky a všetky suroviny nakladieme do ohňovzdornej...

Sebzelı güveç (dusená zelenina)
Güveç je súhrný názov pre zeleninové alebo mäsové jedlá, pečené v rúre v kameninových miskách (ktoré...

Penne s pórom, šampiňónmi, olivami v paradajkovo-syrovej omáčke s jarnou cibuľkou
Zeleno-štvrtková improvizácia, keďže špenát v našom supermarkete sa minul.

Francúzsky makový krémeš
Ingrediencie na medový plát spracujeme na cesto a vyvaľkáme z neho 2 cestá, ktoré upečieme v...

Quinoa guláš
Vo veľkej panvici si zohrejeme olej, opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.

Svieži karfiolový šalát so sójovými rezňami
Tento šalát som vymyslel, aby som mohol maškrtiť a pritom nezjedol toľko kalórií. Už ho...

Vianočné hviezdičky
Slaná plnka: Údené tofu popučíme vidličkou, primiešame francúzsku nátierku a najemno nasekané bylinky. Sladká plnka: Biele...

Lotky
Rýchle raňajky, či sladká večera ;) Toto sme jedávali keď sme boli deti pri babke na...

Celozrnné paličky s chia a ľanovými semienkami
zdravé chrumkáče-:) tak by som nazvala moje dnešné experimentovanie! Použila som tri druhy celozrnných múk. Najviac...

Bezlepkové parené buchty
Bezlepkáči si môžu pochutiť na domácich parených buchtách...

Anettky s prefermentom
Tieto žemličky vznikli vďaka mojej kolegyni. Na nejakom webe videla obrázok a pod ním stručný recept...

Špaldové banketky
Recept mám od mamky a po prvý krát sme ho vyskúšali asi keď som mala 12 rokov...

Medové rezy s orieškami
Celé vajcia, cukor, maslo alebo tuk a med šľaháme nad parou do zhustnutia. Múku...

Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK
Demikát je hútny, sýty, nahradí aj druhé hlavné jedlo. Chuť ovčieho mlieka okrem bryndzi,...

Domáce pappardelle s kozím syrom, cherry paradajkami a rukolou
Pappardelle: Do múky urobíme priehlbinu a rozbijeme dve vajíčka. Premiešavame rukou, kým hmota nezačne jemne hrudkovatieť....

Šalátový prívarok
V zohriatom masle rozmiešame múku, zalejeme ju mliekom a vývarom z kostí, povaríme a dochutíme...

Mrkvová polievka s koriandrom a pomarančom
Inšpirácia z plusprovas. cz , trocha zmeny nezaškodí, výsledok príjemne prekvapil.

Plnené šampiňóny a plnené zemiaky na smotane
Ak potrebujete rýchlo a chutne navariť - toto je ten správny recept :-)

Jednoduché tofu na čínsky spôsob
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Tofu na čínsky spôsob je tradičné čínske jedlo, ktoré nájdete snáď v každej čínskej reštaurácii u nás....

Taliansky biely chlebík
Vyskúšala som upiecť chlieb, lebo v poslednom čase moji známi tiež začali s pečením chleba...