Hrnčekový kávový puding fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 15. augusta 2011

Suroviny

1 a 1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka, silná
cca 1/2 hrnčeka
4 PL
1 KL
2 KL
 štipka
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Hrnčekový kávový puding (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca vlejeme mlieko, pridáme cukor (s cukrom opatrne, množstvo závisí od toho, aku silnú kávu použijete),

    Hrnčekový kávový puding (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    škoricový cukor,

    Hrnčekový kávový puding (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    kukuričný škrob, štipku soli,

    Hrnčekový kávový puding (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    mierne vychladnutú kávu a vanilkový extrakt. Metličkou dobre premiešame.

    Hrnčekový kávový puding (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na miernom ohni uvaríme hustý puding.

    Hrnčekový kávový puding (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Puding rozdelíme do mištičiek a necháme vychladnúť.

    Hrnčekový kávový puding (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a ozdobíme vychladnutý puding. Na záver dezert posypeme kakaovým práškom.

    Hrnčekový kávový puding (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ako odmerku som používala hrnček s objemom 240 ml.

Diskusia k receptu

sovka62
Áno! Týmto sa doma zavďačím, kávové naši môžu. Ďakujem.
gabinka1
Mňam toto určite spravím pre môjho mlsného manžela :)
evanaaa
Dala si sem dobrý domáci puding, kávový som ešte predávať nevidela, a to je už aj kokosový,mali by aj takýto vyrábať. Ešteže sa dá doma uvariť.
zirafninka1
dakujem Vam.. Pozor na ten cukor.Radsej pridat postupne. Mnozstvo je take orientacne.. Treba prisposobit podla kavy. Cim silnejsia kava, tym lepsie..
sandratamer
mňa práve ten cukor trošku zarazil, sa mi ho zdalo fakt veľa, dá sa použiť aj med?
zirafninka1
Ja som fakt dala pol hrnceka. Ale ja som v tomto "zla". Sladim a sladim :) Med urcite ano. A ako aj med, tak aj cukor sa daju domiesat aj do hotoveho tepleho pudingu. To sa rozpusti... A pre istotu som to s tym cukrom dopisala aj do receptu.