Tahin Pekmez fotorecept

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 10. novembra 2011

Tahin - tahini pasta; pekmez - hroznová melasa. Urobte si božské raňajky. Hlavne teraz v chladných dňoch dodá táto dobrotka veľa energie :)

5 minút
príprava

Suroviny

2 diely
1 diel

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tahini pastu myslím nie je probém zohnať, prípadne si vyrobiť doma. No a na hroznovú melasu som náhodou natrafila v obchode s orientálnymi potravinami (angl. grape molasses). Tú na obrázku máme z TR.

    Tahin Pekmez (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky nalejte tahini pastu a pomaly prilejte asi polovičné množstvo melasy.

    Tahin Pekmez (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poriadne premiešajte a hotovo :) Dajte si ju na raňajky s čerstvým pečivom, je neskutočná!!! A okrem asi milióna kalórii vám dodá železo, kalcium, magnézium a kopec iných minerálnych látok. Inak ju v pohode môžete skladovať v chladničke v uzavretej nádobe. Ak zhustne, je to normálne.

    Tahin Pekmez (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Hroznovu melasu nepoznam - bezne v obchodoch asi nebyva .Ale pouzivam trstinovu /?/ melasu a skusim tu tvoju kombinaciu s nou :-) Ako sa poznam , tak mi bude chutit urcite !!!

Pridaj komentár k receptu: